Gå til sidens hovedinnhold

OL-utvalg besøker Tromsø

Artikkelen er over 6 år gammel

Tidligere TIL-trener Otto Ulseth er med i gruppa som skal evaluere prosessen rundt de siste OL-søknadene. Utvalget har lagt samtlige møter til Oslo, bortsett fra ett i Tromsø.

Idrettsstyremedlem Oddvar Jensen er oppnevnt som leder av utvalget. Der finner man også paralympisk utøver Birgit Skarstein, fotballpresident Yngve Hallén, ishockeypresident Gerhard Nilsen, leder i Oppland Idrettskrets Berit Brørby, leder i Finnmark Idrettskrets May Bente Eriksen og tidligere langrennssjef i FIS Odd Martinsen foruten Ulseth.

Evalueringen skal også se nærmere på idrettens arbeid med prosessene for 2014, 2018, 2022 og på arbeidet som ledet frem til en enstemmig statsgaranti og tildelingen av Ungdoms-OL 2016 til Norge og Lillehammer.

- Målet med denne evalueringen er å trekke lærdom fra prosessene, som norsk idrett har gjennomført de siste årene. Denne lærdommen vil kunne ligge til grunn for eventuelt fremtidige prosesser, og for søknadsprosesser for andre store internasjonale idrettsarrangement vi måtte ønske til Norge, uttaler Oddvar Jensen.

Ferdig i mars

Evalueringsutvalget hadde sitt første møte torsdag og har som mål å legge fram sin rapport for Idrettsstyret i mars 2015. Det neste er berammet til midten av desember.

- Utvalget vil involvere idrettsorganisasjonen i evalueringsprosessen for å sikre at bredden av erfaringer og synspunkter i idrettens arbeid med slike prosesser blir ivaretatt. Jeg vil understreke at jobben utvalget nå går i gang med skal være en faglig basert evaluering. Dette er ingen granskning, sier Jensen.

- Målet er at vi på en balansert og helhetlig måte skal trekke ut det beste av den lærdom og den erfaring som er gjort i de ulike prosessene, fortsetter utvalgsleder Oddvar Johan Jensen.

Møte i Tromsø

Tromsø er den eneste byen som får besøk utvalget, der de ønsker å møte sentrale nordnorske idrettsledere.

- Blant de problemstillingene vi ønsker å bruke tid på er nord/sør- og øst/vest-konflikten, sier Jensen.

Når i januar møtet blir er ikke avgjort.

- Utvalget kommer ikke til å gi kommentarer underveis. Vi venter til vi er ferdig med arbeidet.

Kommentarer til denne saken