Gå til sidens hovedinnhold

Lørdag kan du få et skikkelig kinderegg i sentrum: - Venner, godt miljø og aktiviteter

Artikkelen er over 3 år gammel

Stor fare for å bli kapret av alt fra idrettslag til kulturforeninger.

Førstkommende lørdag er det duket for «Frivillighet i sentrum». Det betyr at Storgata kommer til å myldre av folk i alle aldre som brenner for akkurat sin aktivitet, og som kommer til å gjøre sitt beste for å få flere med på laget.

Rundt 60 lag og foreninger med vel 400 frivillige vil kjempe om oppmerksomheten din. Blant dem er Polar Taekwon-do klubb der Sofie Haugslett Johansen og Ingrid H. Hansen er medlemmer.

- Mange muligheter

- Hva er det som er artig med å være i klubben?

- Det er selve treninga, og så er det så godt miljø. Vi gjør så så masse sammen, sier jentene.

De bruker nesten all tid i klubben etter skoletid.

- Men du har veldig mange muligheter. Hvis du vil være veldig aktiv, så kan du det. Og hvis du bare vil mosjonere litt, så kan du det også, understreker de.

Stor spredning

Onsdag hilste ordfører Kristin Røymo på representanter for flere lag og foreninger som skal delta i arrangementet lørdag.

- Da blir det jo nesten ikke plass til oss politikere, lo Røymo, som altså får konkurranse om plass for partibodene under valgkampen i Storgata.

Det er stor spredning blant deltakerne i arrangementet. Her er både idrettslag, humanitære foreninger, kulturorganisasjoner og mye annet. Publikum får tilbud om  å prøvespille instrumenter, hoppe på miniski eller teste skiskyting med laservåpen.

Til sammen blir det et godt innblikk i hva som rører seg i Tromsøs organisasjonsliv.

- Litt som i folketoget på 17. mai?

- Ja, men her står de stille, sånn at det blir mulig å snakke med dem, sier produsent Kari Lydersen fra Hålogaland Amatørteaterselskap (Hats).

Kommentarer til denne saken