Gå til sidens hovedinnhold

Flere beboere har fått vann inn i leilighetene sine: – Vi beklager sterkt situasjonen

Artikkelen er over 4 år gammel

Ber beboere i området Fagereng og Vangberg om å ta kontakt med forsikringsselskapet dersom boligene deres har fått skader.

Tromsø kommunes Vann og avløp meldte torsdag om at enkelte av deres abonnenter sliter med vanntrykket i området Fagereng og Vangberg.

«Enkelte abonnenter har i den siste tiden opplevd at sikkerhetsventilen påvarmtvannsberederen har sluppet ut luft og vann.  Dette er normal funksjon for sikkerhetsventilen når trykket i vannledningen blir høyere enn sikkerhetsventilens innstilling. Hvis sikkerhetsventilen fortsatt lekker må autorisert rørleggerfirma kontaktes.» skriver de på kommunens hjemmesider torsdag ettermiddag.

Samtidig ber de abonnenter som har fått skader i boligen etter lekkasje de siste dagene om å kontakte forsikringsselskapet.

Beklager sterkt

Fredag ettermiddag fant Vann og avløp årsaken til problemene, og beklaget til sine abonnenter.

«Vann og avløp beklager sterkt situasjonen som har oppstått. Årsaken til problemene er en reduksjonsventil oppe i Røstbakken som forsyner området nedenfor. Forsyningen til området er nå koblet om og ventilen er tatt ut av drift. De fleste har bare erfart at sikkerhetsventilen på varmtvannstanken har sluppet ut vann på baderomsgolvet eller rett i avløpet der det er montert slange til avløpsrør. Dette er uheldig, men ikke farlig fordi det er slik sikkerhetsventilen skal oppføre seg», skriver de på  kommunens hjemmesider fredag ettermiddag.

To hendelser

Klokken 14 fredag, sa VA-sjef, Geir Helø, til Nordlys at de hadde kontroll på stedet.

– Det er snakk om to helt forskjellige hendelser. Vi har lenge visst om et vannledningsbrudd i Grønlandsveien, men vi har ikke klart å lokalisere den før nå. Samtidig så har den nye ventilen som ble satt i drift i Røstbakken ikke oppført seg helt som den skal, og i forsyningsområdet har de opplevdt litt høyt vanntrykk, sier Helø.

Dette trykket skal ha medført at i rundt 20-25 leiligheter i Fagereng- og Vangberg-området har fått vann ut av sikkerhetsventilene på baderommene. I enkelte boliger, har det kommet så mye vann at det har bevegd seg over dørstokken.

– Vi har prøvd å bistå beboere som har opplevd å få vann inn i leilighetene sine. I de fleste tilfellene så har det gått bra, men rundt fem leiligheter har fått inn større mengder vann. Disse beboerne må ta kontakt med sitt forsikringsselskap, sier Helø.

Ifølge Helø er vanntrykket stabilt nå og det skal ikke komme flere sikkerhetsutblåsninger. De satser også på å å få reparert vannledningsbruddet i Grønlandsveien i løpet av natta. Her er vannet nå koblet ut.

Kommentarer til denne saken