Direktør Jeremie McGowan tror besøksveksten skyldes at museet har truffet lokalbefolkningen godt, og oppleves som relevante og interessante for nordlendinger.

18.472 personer besøkte Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø i første halvår 2017, en økning på 38,5% fra 2016 (5139 personer), informerer museet i en pressemelding.

Dette gjør første halvår 2017 til det best besøkte noen sinne - og Nordnorsk kunstmuseum har nå troen på at 2017 kan bli det best besøkte året i museets 32 år lange historie.

«La oss snakke om aggresjonen og fortvilelsen først» 

- De to store utstillingene vi har vist dette halvåret består av kunst fra og om nordområdene, kunst som sier noe om identitet, historie, tradisjon og det komplekse samfunnet vi lever i, sier McGowan.

Året åpnet med museumsperformancen Sami Daddamusea, som har satt fokus på samisk samtidskunst og at det ikke finnes noe eget samisk kunstmuseum.

I Craft, I Travel Light viser tradisjonelt håndverk med moderne uttrykk.

Besøkstallene er blant de beste noensinne. Men museet finnes egentlig ikke 

McGowan tror resten av året også kan bli godt besøkt, sier han i pressemeldingen.

- Begge utstillingene er fremdeles mulige å se i Tromsø, og til høsten gjenåpner vi den faste utstillingen fra samlingen vår. Det blir like spennende og innholdsrikt på Nordnorsk Kunstmuseum i neste halvår.