Her nyter syv spekkhoggere nordlyset i Tromsø: - Veldig spesielt

Spekkhogger i nordlys. Det nye Elg i solnedgang? Bjørn Tore Sørensen fikk med seg en flokk på syv spekkhoggere som nøt nordlyset torsdag kveld i Eidkjosen. Her er en av dem.

Spekkhogger i nordlys. Det nye Elg i solnedgang? Bjørn Tore Sørensen fikk med seg en flokk på syv spekkhoggere som nøt nordlyset torsdag kveld i Eidkjosen. Her er en av dem. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En ny type nordlysturister?

DEL

Bjørn Tore Sørensen observerte syv spekkhuggere på tur ved Håkøya, Håkøybrua og innover mot Eidkjosen torsdag kveld.

- Det var veldig spesielt. jeg sto på Håkøybrua, og de svømte rundt og blåste. Så stakk de stadig hodene sine opp for å ta en titt. De beundret nok nordlyset og koste seg, humrer Sørensen.

Sørensen bor i Eidkjosen og sier at det ikke er ofte hvalene kommer inn i fjorden der. Ei heller er han vant til å beskue spekkhoggere og nordlys samtidig.

- Jeg vet ikke om jeg har sett noen slike bilder, i hvert fall.

Selv forsøkte han å fange den spesielle kombinasjonen så godt han kunne.

- Det er bekmørkt, så jeg prøvde å lyse litt på dem med hodelykt. Men da trakk de seg tilbake, sier Sørensen.

Han sier at sist han husker en flokk hvaler gå helt inne i Eidkjosen, var for rundt ti år siden, da en flokk på elleve grindhvaler var inne i fjorden.

- Men man ser jo en gang i blant at de går under Sandnessundbrua, for eksempel.

Sørensen sier at det var flere fotografer ute og observerte spekkhoggerne  - så nå venter han i spenning på om det dukker opp flere motiver med spekkhoggere i nordlyset.

Artikkeltags