Einar Bjørn har blitt påkjørt av biler og syklister tidligere. Fredag kom hans første møte med asfalten som følge av en kollisjon med et dyr.

Det arrangeres i helga regionsmesterskap (nordnorsk mesterskap) i sykling i Tromsø.

Der har det gått hardt for seg for rutinerte Bjørn.

Det smalt allerede i fredagens temporitt, da det ble Bjørn mot rein.

– Det sto flere reiner langs veien, mange på venstresiden og én på høyresiden. Jeg tenkte at han på høyresiden ville løpe over til de andre, så jeg var ganske fokusert på han, men så la i stedet gruppa til venstre på flekking over veien.

– Jeg kom i 45-50 kilometer i timen på temposykkelen og hadde ingen sjanse til å stoppe, forteller Einar Bjørn til Nordlys.

– Jeg traff reinen i sida, stupte over og gled bortover asflaten. Sånn sett var det bra akkurat denne gangen at det regnet, sier han videre.

– Påkjørt av bil et par ganger

Det hele endte etter forholdene godt.

– Det så ut som om det gikk bra med reinen, men jeg knuste hjelmen på innsida og ble forslått. Og sykkelen ser ut som om den trenger en overhaling, selv om den var i bra nok stand til at jeg kom meg i mål. Det var en kjedelig hendelse som jeg gjerne skulle vært foruten, forteller Bjørn.

– Var dette din første kollisjon med representanter fra dyreriket?

– Ja. Jeg har blitt påkjørt av bil et par ganger, men dyr har jeg heldigvis sluppet unna før nå. Nå har jeg vel fått min del, tror jeg.

Nytt møte med asfalten

Det smalt nemlig lørdag også, under fellesstarten.

– Jeg gikk på hau og i asfalten i dag også, ja. Det var noen foran meg som veltet, og da var det ikke til å unngå. Da mistet vi feltet, forteller Bjørn, som er oppegående etter de to uhellene under mesterskapet i helga – men har fått nok sykling for denne helga.

– Jeg er ganske forslått, så jeg tror jeg dropper gaterittet søndag, sier Einar Bjørn.