Tromsø Bryteklubb var lørdag vertskap for nordnorsk mesterskap i bryting i Gyllenborghallen, med stor deltakelse.

– Vi har totalt 81 utøvere som ble veid inn fra tolv ulike klubber i Nord-Norge. Deltakelsen er veldig bra, det er flere enn det var i NNM i Kirkenes i fjor, sier leder Gunnar Baardsen i bryteklubben.

NNM ble arrangert for bryterne fra 15 år og oppover, mens det parallelt ble arrangert Ishavscupen for de fra 12 til 15 år.

Planleggingen av mesterskapet startet tidlig.

– Vi har egentlig forberedt dette helt siden i fjor, da vi hadde NM i Tromsø. Det er ganske mye som skal ordnes av organisering, sier Baardsen.

Vil ha ett mesterskap i året

Han mener samtidig NM har vært med på å gjøre klubben bedre rustet for store arrangement, og slik ønsker de å fortsette utviklingen i årene som kommer.

– Vi prøver å jobbe sånn at vi kan kjøre mesterskap, selv om vi ikke er den største eller rikeste klubben i Nord-Norge. Drømmen er i hvert fall å ha ett mesterskap i året, sier TBK-trener Oddbjørn Hanssen.

– Vi håper å kunne ha årlige arrangement av en viss størrelse, bifaller Baardsen.

Ifølge Hanssen har det ikke vært noen selvfølge at Tromsø Bryteklubb skulle ha dette som mål.

– Vi har ligget litt med ryggen brukket når det gjelder arrangement, sier Hanssen, som poengterer at NM-erfaringen var med på å gjøre ting som rigging enklere til lørdagens NNM.

– Vi prøver også å kurse folk litt mens vi holder på. Vi lærer mens vi går, sier Baardsen.

Satser på VM-gull

I 75-kilosklassen kom tromsøgutten Birk Sømhovd, som nå bryter for Tjeldsund IL, seg til finale på hjemmebane.

Oddbjørn Hanssen (39) ble også nordnorsk mester i 130-kilosklassen.

Han har et stort mål senere i år.

– Jeg skal delta i politi- og brann-VM i USA til sommeren, i Fairfax, Washington, forteller veteranen, som har et klart mål der.

– Jeg har en femteplass fra samme mesterskap i Stockholm i 1999 og en tredjeplass fra Belfast i 2013. Jeg går kun for gullmedalje, så får jeg meg noen smekker av og til, smiler Oddbjørn Hanssen.