Medlemmene i Bats of Congress har spilt i blant annet Hangface, Diamond, Englebarn og Vederkast, samt en rekke andre konstellasjoner. Flere av dem har sågar spilt sammen før, i andre band.

– Men Bats of Congress er noe helt nytt. Virkelig, sier gitarist Tom Espen Pedersen.

Bandet har spilt sammen siden 2015, men har ifølge dem selv holdt en forholdsvis lav profil fram til nå.

– Det har vært en lang prosess, vi har jobbet med musikken og funnet ut hvilken retning vi ville gå i, sier vokalist Tone Pedersen.

Pop noir

– Folk ville gjøre noe nytt, noe vi ikke har gjort før. Det å tenke nytt var sunt for oss – var har vært en skikkelig vitaminsprøyte å få knekt om jernet litt, sier gitarist Frank Cock.

– Og hvilken retning har dere endt i?

– Vi falt naturlig inn i et ganske nostalgisk lydbilde, som bruker elementer fra flere sjangre. Det er filmatisk – den første singelen ble sammenlignet med en James Bond-låt, faktisk, sier vokalist Pedersen, og fortsetter:

– Vi faller kanskje inn i det som omtales som «pop noir». Musikken bærer preg av hvor vi kommer fra – men vi kan være lystig også. Og sånn passe eklektisk.

Mer enn en konsert

– Vi har spilt to konserter så langt, og etter den første gikk mange av tilbakemeldingene på at dette var noe helt nytt. Selvfølgelig har folk spilt denne type musikk før – men kanskje ikke akkurat her? Det er uansett kult at folk ser oss som et friskt pust, sier Tom Espen Pedersen.

Bandets andre konsert var på Gatefest i sommer. Den tredje finner sted på Prelaten i morgen, fredag.

– Det er litt mer enn en konsert – vi prøver å gi publikum en opplevelse, på en måte. En musikalsk reise. Og det kan tolkes individuelt. Men det er fortsatt en konsert, altså, beskriver de tre.

De legger ikke skjul på at bandet har ambisjoner om å nå ut til et stort publikum. Nylig var blant annet Tom Espen Pedersen i USA, hvor han benyttet anledningen til å svinge innom gamle kjente fra Hangface-tida og la dem høre noen strofer fra Bats of Congress.

– De fleste ble overrasket. Det er såpass annerledes enn det vi har gjort før. Men de likte det, smiler Pedersen.

Helaftens

Bandet vil opp og frem.

– Det betyr ikke at vi har en konkret plan om å booke USA-turne i 2018! Men mer at vi tenker «the sky is the limit», sier han.

Bandet sier at de nylig avsluttet en arbeidsperiode i Kysten studio med produsent Ariel Joshua Sivertsen. Forrige singel ble sluppet for to uker siden, og bandet lover mer i tiden fremover.

– Vi har hatt det utrolig gøy i studio, og sitter på masse materiale, sier Tone Pedersen.

Mye skal testes fredag.

– Dette er tredje konserten vår, men det blir en helaftens greie. Vi har nok materiale! Vi håper folk kommer og ser, smiler Cock.