Falun: Etter Marit Bjørgens maktdemonstrasjon på sprinten torsdag tror Fred Børre Lundberg kjæresten kan ta gull på alle distanser i VM.

Marit Bjørgen viste klasse da hun åpnet VM med gull på den klassiske sprinten i Falun. Hun imponerte kjæresten såpass mye at han tror Bjørgen kan ta seks gull.

– I teorien kan hun selvsagt det. Da kan hun ikke ha noen dårlige dager, og det er det vanskelig å unngå i et VM, men det er selvsagt mulig, sier Fred Børre Lundberg til NTB.

– Men det er veldig godt å starte mesterskapet med et gull. Da kan hun senke skuldrene før det som skal skje videre i mesterskapet. Det blir artig å følge med, sier han.

– Like stort hver gang

Selv avviser Bjørgen kategorisk at det er mulig å ta seks av seks gull.

– Det er så mye som skal klaffe at det mener jeg fortsatt er umulig, sier hun til NTB.

Selv om Bjørgen torsdag tok sin 20. VM-medalje og sitt 12. gull på 32 VM-starter, slutter ikke Lundberg å la seg imponere over kjæresten.

– Det er like stort hver gang. Hun har en hel haug med medaljer og masse gull, men hvert løp lever sitt eget liv. At hun vinner her er helt rått, sier han.

– Løypa i Falun passer henne veldig godt fordi hun får brukt kapasiteten sin i bakkene, og så har hun den rappheten mot slutten. Men hun ble presset hele veien av Stina Nilsson og Maiken, sier han.

Nevnte Nilsson og Maiken Caspersen Falla gikk inn til sølv og bronse på sprinten. (ANB-NTB)