Gå til sidens hovedinnhold

Solbakkens beskjed til Nordlys er grei: TIL kan glemme Høgli før 2016

Artikkelen er over 6 år gammel

FCK-treneren sier i stedet at han kan tenke seg en lengre avtale med landslagsspilleren.

Etter at TIL klarte å sikre opprykket til eliteserien med 1-0 over Fredrikstad søndag, skrev VG blant annet at TIL har et ønske om å hente Tom Høgli (30) hjem.

Før han i fjor vinter signerte for FC København var TIL og sportssjef Svein-Morten Johansen i Belgia og møtte Høgli, med tanke på å få landslagsspilleren nordover igjen i løpet av 2014. Med 1. divisjon på trappene var ikke det aktuelt.

- Spiller garantert ut kontrakten

30-åringen har likevel gjentatte ganger sagt at en fremtidig retur til TIL er noe han kan tenke seg.

Det ser imidlertid ikke ut til å bli i 2015-sesongen med TIL i eliteserien heller.

Høgli startet i høst på en toårskontrakt med FC København, der han etter hvert har blitt fast inventar på et lag som har vunnet fire av de fem siste seriekampene og klatret til tredjeplass på tabellen - og som etter halvspilt gruppe i Europa League fortsatt har gode muligheter til avansement.

På spørsmål fra Nordlys om Høglis første måneder i klubben og TILs eventuelle mulighet til å hente han hjem i løpet av 2015, svarer FCK-trener Ståle Solbakken ganske konsist på e-post:

- Tom har blitt bedre og bedre og vil garantert spille kontrakten ut hos oss, og gjerne ett år til.

Det vil si at hvis man skal stole på Solbakken, er sommeren 2016 det tidligste man kan håpe på hvis man ønsker å se Høgli i TIL-drakt igjen.

- Ikke aktuelt med det første

Det innfinner også 30-åringen selv seg med.

- Jeg har akkurat kommet til København, og har planer om å være her en stund til. Jeg trives veldig godt her, og jeg kan nesten ikke med en gang begynne å tenke på å komme meg bort herfra. Det er ikke aktuelt med det første, sier Høgli.

Han setter også pris på Solbakkens svar til Nordlys.

- Det er jo veldig hyggelig. Det er alltid fint å bli satt pris på av treneren, sier landslagsbacken.

Han understreker igjen at han en dag ser for seg å runde av i TIL. Skulle det bli i 2016 eller senere, og TIL da i verste fall skulle være nede i 1. divisjon igjen, har ikke det noen betydning for Høgli.

- Når den dagen kommer og jeg bestemmer meg for å flytte nordover igjen, spiller ikke det noen stor rolle, sier Tom Høgli til Nordlys.

Kommentarer til denne saken