Her skal 400 tromsøungdommer bo i tre døgn

Gabriel Høyer (16) i gang med spillet på lan-arrangementet i Tromsø-hallen. Foto: Ola Solvang

Gabriel Høyer (16) i gang med spillet på lan-arrangementet i Tromsø-hallen. Foto: Ola Solvang

Artikkelen er over 2 år gammel

400 entusiaster i alderen 9-30, og noen tonn med topptrimmede PCer. Tromsø Lan er i gang

DEL

Torsdag kveld inntok de Tromsøhallen. En jevn strøm av folk og datmaskiner. Da lysene ble slått av ved 23-tida var de fleste på plass.

Gabriel Høyer (16) var på plass og i gang med spillet allerede ved 2130-tida.

- Veldig sosialt

- Det er et kjempebra tiltak. Her blir det veldig sosialt. Man spiller sammen med andre i stedet for å sitte hver for seg på gutterommet, slår 16-åringen fast.

Nicolai Sørensen som er en av administratorene for turneringen ser at oppslutningen ikke er like stor som den var for noen år tilbake, men er allikevel glad for at så mange vil bruke høstferien i Tromsøhallen.

Andre muligheter

- Da vi startet med lan-arrengementer var det en helt annen teknologisk virkelighet. Det var nesten ingen som hadde internett-tilknytning hjemme, og i allefall ikke med særlig bandbredde. Lan ga muligheten koble sammen flere hundre datamaskiner i nettverk slik at man kunne spille mot hverandre. I dag kan du sitte hjemme og koble deg opp mot andre via internett, og folk har jo til og med nett på hytta. Det er den sosiale dimensjonen som gjør at Tromsø lan og andre lignende arrangementer fortsatt har en brukbar oppslutning, sier Sørensen.

Artikkeltags