Egentlig skulle det 18 meter lange og 2,5 meter brede akvariet på Kystens hus i Tromsø sentrum, åpne i november.

Slik gikk det ikke, men mandag startet endelig arbeidet med å fylle opp den gigantiske tanken med vann.

Stein og båtvrak

I første omgang dreier det seg bare om en testrunde, men ifølge Lena Pettersen, daglig leder, er ikke åpningen langt unna.

- Nå skal det stå i 24 timer fylt med vann slik at vi får testet at det er tett og at pumpene og rørsystemene fungerer. Deretter skal det innredning inn. Her ble det i dag levert masse sement, stein og båtvraket som skal inn i akvariet. Det tar vel to-tre uker å få satt det på plass, sier Pettersen mandag kveld.

Deretter skal akvariet fylles opp med fisk fisket i Tromsø-området.

- Det er en del fisker som nå står i tanker på Polaria til akklimatisering. Det er torsk, hyse og sei - fisk som svømmer i havet utenfor oss her. Planen er at de skal oppi i slutten av februar, forteller Pettersen.

Koster 20 mill.

Akvariet vil da pryde Kystens hus mot sjøen, rett bak utsalgsdisken til Mydland.

- Det er midt inne i kaféområdet og ut mot restauranten. Det vil også være mulighet for å bevege seg rundt akvaritet og det kan sees fra utsiden, sier Pettersen.

Årsaken til forsinkelsen i november var at spesialglass som skal legges rundt selve tanken, var forsinket fra Italia. Prislappen for hele akvariet er ventet å være på rundt 20 millioner kroner.