Klar for metoo-bølge på kvinnedagen: - Så utrolig mange som kjenner seg igjen

METOO-TOG: Hovedparolen i årets 8. marstog handler om #Metoo. Trine Hagbo, Michelle Buer, Maren Gåre Bakkevoll, Hanne Stenvaag, Marte Nustad og Seynab Mikalsen tror kampanjen bidrar til stor oppslutning om toget.

METOO-TOG: Hovedparolen i årets 8. marstog handler om #Metoo. Trine Hagbo, Michelle Buer, Maren Gåre Bakkevoll, Hanne Stenvaag, Marte Nustad og Seynab Mikalsen tror kampanjen bidrar til stor oppslutning om toget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Arrangørene av årets kvinnedag håper fokuset på seksuell trakassering endelig får varig effekt.

DEL

Markeringa av årets kvinnedag kommer mens den såkalte metoo-debatten fortsatt vekker sterke reaksjoner og stadig flere forteller om opplevelser og erfaringer de har med overgrep og trakassering av seksuell karakter.

Derfor er det ingen overraskelse at nettopp denne saken også dominerer 8. marstoget der hovedparolen lyder #Metoo - Nok er nok!

Stor oppslutning

- Det er selvfølgelig fordi «Metoo» har fått mye oppmerksomhet. Mye av det som har vært avdekket gjelder partier og for eksempel kulturlivet. Men samtidig er det så utrolig mange som kjenner seg igjen, sier Hanne Stenvaag i 8. marskomiteen.

Sammen med resten av arrangørene av årets kvinnedag i Tromsø håper og tror hun oppmerksomheten rundt kampanjen også sikrer stor oppslutning om toget torsdag ettermiddag.

- Ja, rekordmange deltok jo da de prøvde seg med angrep på retten til abort. Nå er det nok mange som selv har hatt opplevelser av at noen tråkker over dine grenser for eksempel i arbeidslivet der man skal bli vurdert ut fra noe helt annet enn seksuelle kriterier.

Ikke ferdig

Både Maren Irene Gåre Bakkevoll fra AUF og Ida-Elise Seppola Asplund fra Studentparlamentet vil ta for seg «metoo» i sine appeller for dagen.

Hanne Stenvaag har fått med seg at noen mener kampanjen har fått for mye fokus.

- Men vi er jo ikke ferdig, for problemet med seksuell trakassering er jo ikke over. Vi har jo alltid visst at dette problemet eksisterer, og nå kan jo faktisk kampanjen endre noe.

Fortsetter med fest

Ordfører Kristin Røymo skal ønske velkommen på Stortorget før toget torsdag kl 17.

På programmet står også flere apellanter, og Seynab Mikalsen fra Selvhjelp for innvandrere og flyktninger skal ta for seg kontroll av kvinner gjennom æresbegreper og påføring av skam.

Etter toget fortsetter markeringen av kvinnedagen med fest på Prelaten og Verdensteatret. En rekke artister og musikere står på scenen på Prelaten der det også blir flere appeller. På Verdensteatret styrer damene showet når Tromsø Female DJs mikser musikken.

Artikkeltags