Gå til sidens hovedinnhold

Kulturministeren åpnet nye Tvibit: - Jeg er sikker på det vil komme verdensstjerner ut av Tvibit

Artikkelen er over 5 år gammel

Linda skulle ønske hun var 17 år - og bosatt i Tromsø.

- Jeg skulle ønske jeg var 17 år og bosatt i Tromsø, sa kulturminister Linda Cathrine Hofstad Helleland (snart 39) under åpningstalen av nye Tvibit onsdag ettermiddag.

- Tenk for en fantastisk framtid jeg da hadde gått i møte, om jeg hadde mer talent, da, strålte ministeren, som selv er vokst opp med musikk og kor i Klæbu.

Åpnet med motorsag

Hun hadde nesten stjerner i øynene etter en dags besøk på nye Tvibit i Tromsø, der hun fikk lære Tvibit-filosofien: Tør å gjøre det umulige mulig.

- Jeg kjenner at det syder av kreativitet og skapervilje i dette huset, sa Hofstad Helleland, før hun erklærte Tvibit som åpnet ungdomshuset i den virtuelle verden, på skjerm. Gjennom VR-briller. Med motorsag!

- Jeg er sikker på at det vil komme verdensstjerner ut av Tvibit, sa hun til et stappfullt lokale bestående av ungdom og de som akkurat denne dagen nok er helt enig med kulturministeren: Den som var 17 år og en del av Tvibit. I lokalet var politikere, hipstere, musikere, evigunge, artisten Dagny, Aggie Petersson, ordfører Kristin Røymo, banksjefen, presse og evigunge. Og viktigst av alt: Masse ungdommer.

Bildeserie

Velkommen til nye Tvibit

 

Det viktige apparatet rundt

Men det holder ikke med talent alene. Det handler om masse hardt arbeid for det man brenner for.

- Å et støtteapparat rundt. Det har dere i dette huset, sa ministeren, som påpekte viktigheten av regionale kraftsentre i hele landet.

- Jeg gleder meg til at dere viser veien for hvordan vi skal løfte norsk kunst og kultur, sa ministeren, som også trakk fra Helsestasjonen for ungdom, som også har lokaler i nyhuset.

Like før klokka 16 onsdag steg røyken fra grillene i gata rett utenfor nye Tvibit, som åpner 16 år etter ungdomshuset Tvibit offisielt ble åpnet av kulturministeren i år 2000: Ellen Horn. I gata var det mat - og god stemning. Stemningen skal holde seg i området i tre dager til ende. Med festival. På programmet fredag kveld sto blant andre, og ingen ringere enn artisten Dagny.

Ungdom som ressurs

- Vi har et helt nytt hus i dag, men måten å jobbe på har vi holdt på med i 16 år. Vi ville tenke på unge på en ny måte. Vi ville ikke tenke på arbeidet som forebygging, men på de unge som ressurser, sier Tvibit-mor Sif Vik til Nordlys, like etter at hun, Fredrik Forssman i KOFOR og Tvibit-leder Christian Hyld mottok sjekken på solide 6 millioner kroner fra Jan Frode Janson i Sparebanken Nord-Norge.

Fra talerstolen ble Tvibit-filosofien også hyllet av banksjef Janson, som skulle likt å se filosofien bli brukt av hele landsdelen.

LES OGSÅ MARTE HOTVEDTS KOMMENTAR: Gratulerer Tvibit

Takket Tvibit

- Hadde det ikke vært for Tvibit, ville det ikke vært noe Ungdomsråd, sa leder for Ungdomsrådet i Tromsø, Astrid Johannessen (17).

- Dere gir oss unge håp til å følge drømmene våre. Dere gir oss rom til å utvikle oss - og til å finne ut hvem man er.

Nye Tvibit 

Kommentarer til denne saken