Tone Merete inviterer til en annerledes aften i Tromsø sentrum: - Det bobler i magen

For andre gang arrangeres «En annerledes kulturaften» i Tromsø domkirke, og hele Tromsøs befolkning inviteres på fest førstkommende onsdag. I front er konfransier Tone Merete Strand. Foto: Birgitte Jørstad Thoresen

For andre gang arrangeres «En annerledes kulturaften» i Tromsø domkirke, og hele Tromsøs befolkning inviteres på fest førstkommende onsdag. I front er konfransier Tone Merete Strand. Foto: Birgitte Jørstad Thoresen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

For andre gang arrangeres «En annerledes kulturaften» i Tromsø domkirke, og hele Tromsøs befolkning inviteres på fest førstkommende onsdag. Med adventstiden like rundt hjørnet vil arrangementet derfor gløtte litt mot jul og det budskapet.

Tone Merete Strand (36) er en av kveldens stjerner, og sammen med biskop Olav Øygard skal hun lede publikum gjennom kvelden. Hun er oppvokst i Tromsø og jobber her på Coop marked Myreng.

Der trives hun veldig godt, og sier arbeidsplassen er preget av vennskap og samarbeid. I tillegg til å være med på en annerledes kulturaften er hun en aktiv kunstner, og synger i bandet Zana Zol på Alfheim aktivitetshus. Der har hun vært vokalist i lengre tid sammen med fem andre, samt to instruktører. De har til og med vært på turné både i Harstad og Oslo. Hun innrømmer at de synger mest verdslige sanger.

- Det er et råtøft band, sier Tone Merete.

Konfransier

Tone Merete gleder seg stort til kvelden, der hun for aller første gang skal være konferansier.

Hun sier at hun ikke er nervøs, men at hun kjenner på nervene og litt press. Men mest fryd.

- Det bobler i magen. Jeg har aldri vært konferansier før, så vi får se hvordan det går. Heldigvis er jeg ikke alene.

Tone Merete var også med på fjorårets kulturaften der hun sang «Mitt hjerte alltid vanker». I år skal hun derimot for aller første gang synge «Jeg vil gi deg, o herre, min lovsang», som hun gleder seg veldig til.

De kan alle fortelle at de har brukt lang tid på forberedelser, med blant annet å kontakte artister, øve og ikke minst ha en bli-kjent- kveld. Tone Merete kunne fortelle at det var en artig kveld der alle ble kjent med hverandre og de fikk fortelle hva de skulle bidra med. Men den største forberedelsen kommer på tirsdag og onsdag- da skal de ha de store gjennomgangene av hele showet, og ikke minst generalprøve.

Alle er annerledes

Jill Sæterbø Kjølaas er prest i kirken, og sier at kvelden vil være en blanding av profesjonelle, halvprofesjonelle og amatører.

- Hjertet i denne kvelden ligger i at mennesker med ulike utfordringer går sammen med flinke folk. Vi er alle annerledes på hver vår måte. Dette er et initiativ fra Tromsø Domkirke, Tromsø kommune- omsorgstjenesten Sørøya og Kirkens Bymisjon. Kjersti Marie Lægdene og Christian J. Tonsvoll har hatt regien på dette arrangementet, de har gjort en stor jobb, utdyper Kjølaas.

Oppfordringen er klar: det blir en fantastisk aften, kom! Det blir sang, musikkstykker, dikt, fortellinger, dans, sang med publikum og ikke minst luftgitar fra Finnsnes. De kan friste med en av byens store sangere, Harald Bakkeby Moe, samt husmusikerne Ivar Jarle Eliassen og Solveig-Marie Oma. Solveig-Marie kan avsløre at hun vil fremføre en selvskreven låt.

- Det hadde vært utrolig hyggelig å fylle opp «storstua» i byen, avslutter Ivar Jarle Eliassen.

Alle inntektene fra kvelden går til Kirkens bymisjon.

Artikkeltags