Arrangerer storfest midt i Tromsø sentrum

FEST: Ann Karina Sogge (Tromsø bymisjon), Carite Fønnebø, Pia Willumsen (begge Solid) og Vibeke Olsen (Tromsø bymisjon) er klare for sommerfest i Storgata i Tromsø 10. juni. De håper folk vil komme på fest og bidra til klingende mynt i kassa til Tromsø bymisjon.

FEST: Ann Karina Sogge (Tromsø bymisjon), Carite Fønnebø, Pia Willumsen (begge Solid) og Vibeke Olsen (Tromsø bymisjon) er klare for sommerfest i Storgata i Tromsø 10. juni. De håper folk vil komme på fest og bidra til klingende mynt i kassa til Tromsø bymisjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Solid og Kirkens Bymisjon håper å treffe på festglade mennesker når de arrangerer gatefest midt i Storgata.

DEL

Gatefesten, som går av stabelen lørdag 10. juni, er en kombinasjon av alternativt moteshow, litt opptredener, og god, gammeldags fest. Alt gjennomført i et svært telt, midt i Storgata i Tromsø.

- Det blir en slags mønstring av Tromsøs allsidige kultur- og idrettsliv. Og klær - masse klær! I Tromsø betyr jo klær fest. Og denne lørdagen skal vi si mye med klær. Eller uten klær, smiler Bymisjonens Ann-Karina Sogge.

Gatefesten gjennomføres for å samle penger til Kirkens Bymisjon Tromsø, og er et samarbeid mellom Bymisjonen og serveringsstedet Solid.

- Vi trenger hjelp, rett og slett. All hjelp vi kan få. Og det er en ærlig sak i dagens samfunn å be om hjelp, sier Sogge.

- Festen er en reinspikka fundraiser. De ser man ikke så mange av her i byen, sier Carite Fønnebø fra Solid.

Pengene samles inn på to vis: gjennom kjøp av billetter, enten enkeltvis, eller hele bordbestillinger, i tillegg til at deltakere får sjansen til å donere gjennom Vipps og mCash.

Gamle og nye venner

Flere av Bymisjonens gamle og nye venner bidrar på festen. Cazadores' Mats Devik skal opptre, det samme skal NM-vinner i poledance Elise Dahl Hansen.

- Gatefest, dans, sommermusikk, artige klær og masse moro, oppsummerer Sogge.

Pia Willumsen fra Solid sier de kun har møtt positivitet og velvilje i planleggingen av gatefesten.

- Ideen kom fra Christian Justad, og vi fant fort ut at vi ville hjelpe til med å lage sommerfest. Alle har vært utelukkende positive, sier Willumsen.

Bymisjonen ser på festen til en mulighet til å møte folk som bryr seg, fortelle om arbeidet de gjør, og kanskje verve noen nye frivillige.

- Bymisjonen er en slags felles samvittighet for hele byen. Vi bryr oss ikke om religion, eller legning. Vi bryr oss om folk. Om alle. Og vi håper at folk ser det arbeidet vi gjør, sier Sogge.

- Bymisjonen er et stødig fjell. Spesielt for de over 25. Vi håper at dette arrangementet kan være med til å få opp øynene til de litt yngre også, når det kommer til hva Bymisjonen er og gjør, sier Fønnebø.

Gode opplevelser

Bymisjonen ønsker å skape gode opplevelser, og sommerfesten faller i så måte rett inn i deres kjerne.

- Vi ønsker å skape og dele gode opplevelser. Det står i sentrum i arbeidet vårt. Tromsø er en samfunnsengasjert by med samfunnsengasjerte mennesker. Det er god match. Vi spiller hverandre gode, og gjør Tromsø til en god by å leve i, komme til og vokse opp i, sier Vibeke Olsen i Bymisjonen.

Solid setter en ekstra spiss på arrangementet:

- Vi er konkurransemennesker her på huset, så for oss er det veldig spennende å se hvor mye penger vi faktisk klarer å samle inn. Vi tar sats og gir hele overskuddet vårt denne kvelden til Bymisjonen. Og så vil vi utfordre andre bedrifter i byen til å gjøre det samme, sier Fønnebø.

Artikkeltags