Stedet er Luksussalen på Aurora Kino Fokus, der lyset skal tilpasses kompliserte mønstre og kaffen og teen er gratis.
- Utgangspunktet er at vi ble kontaktet av private strikkere og andre kinoer som har hatt veldig suksess med strikkekino. Det har jo vært en strikkebølge i Norge de siste årene og flere og flere engasjerer seg i strikking, sier initiativtaker Sandra Indahl med bundingen i fanget.
Hun forteller at kinoen har fått til et samarbeid med lokale strikkemiljøer for å forsikre seg om at de setter opp filmer som strikkerne ønsker å se og til tider som passer pinnene.

Fra kafé til kino

- Vi kontaktet blant annet strikkekafeen på biblioteket og og fant ut at onsdag er en fin dag, så nå kan man gå rett fra strikkekafé til strikkekino. Vi kontaktet også Snarby Strikkestudio som har en facebookgruppe med veldig aktive medlemmer for å høre hvilke filmer de var interessert i å se. De spurte spesielt etter «Kvinner i for store herreskjorter» som blir første filmen vi viser, sier Indahl.
Planen er å ha strikkekino annenhver uke og følge strikkekafeens kalender. Så kan det bli en liten pause i sommerferien før strikkehøysesongen setter inn på høsten.

Dempet belysning

Nøyaktig hvilke filmer som skal vise de strikkeglade, er ikke bestemt, men ifølge markedssjef Marion Heimlund kommer kinoen til å satse mye på norsk, svensk og amerikansk film.
- Man skal kunne få med seg innholdet på lerretet mens man strikker, så det blir ikke mye fremmedspråklig film, sier hun og legger til at de kjører vanlig lyd og dempet belysning.
Og biblioteksjefen, hva strikker han på?
- Dette er nok kasta i fanget på meg, men som dere ser må en biblioteksjef også kunne holde maska. Jeg synes at jeg klarer det ganske bra, ler Paul Henrik Kielland.