Kunst? Eller bare turgåere i Kroken som på sin måte gir en klar melding til sløve hundeiere? Joda, hundebæsjen er plukket opp og lagt i pose. Men så, istedet for å finne en søppelboks egnet for hundebæsj, er posene bare slengt langs gang- og sykkelstien ved Krokstranda på fastlandssiden av Tromsø. Slik så et vårklart tre ved undergangen ut onsdag formiddag. På flere av greinene hang det hundebæsjposer - som reineste julepynten.

- Jo, jeg har sett at det slenges hundeavføringsposer langs stiene. Og det burde være unødvendig. Vi har gang på gang oppfordret hundeeiere til å kaste posen i søpla, ikke langs gangveien når de går tur i vakre Kroken, sier nyvalgt leder i Kroken bydelsråd, Jens Aas.

Han våger nesten love at posene ikke kommer til å henge der så lenge.

- Hele Kroken er ute og plukker søppel nå om dagen. En rekke lag og foreninger er med i Tromsø kommunes vårryddingsaksjon, sier Aas.

Han synes det er veldig beklagelig at hundeeiere ikke tar seg bryet å kaste posene fra seg.

- Det er satt opp en rekke avfallsdunker tiltenkt hundeposer. Om alle er montert, vet jeg ikke sikkert, men med flere bokser, blir det enklere å holde bydelen fin, sier Aas.

LES OGSÅ: Vil hundebæsjen til livs - har satt opp eget skilt

LES OGSÅ: Lars er søppelpoliti i bydel i Tromsø