Johann André Forfang (19) fra Tromsø har kjempet for en plass på det norske laget i VM-rennet i normalbakken i Falun lørdag.

Nå har han nådd det målet.

Det bekrefter hoppsjef Clas Brede Bråthen overfor Nordlys. Landslagsledelsen har akkurat presentert uttaket sitt.

– Ja, Johann er med, sier Bråthen.

– Han hopper egentlig bra på ski hele tida. Vi ser at han er nærmere sitt potensial enn noen av de andre, legger han til.

Etter en svært jevn første treningsøkt i den minste bakken i Falun tidligere torsdag, gjennomførte Forfang et nytt treningshopp på kvelden.

Sjøen falt utenfor

Der strakk han seg til 86 meter.

Ikke helt i den klassen vi vet 19-åringen kan, men når man tar med i vurderingen at Norges andre junior, Phillip Sjøen, bare hoppet 78,5 meter og havnet et godt stykke lengre ned på lista, ble sjansene til Forfang plutselig meget gode.

Norge har nemlig fem plasser i normalbakkerennet, fordi Anders Bardal har en friplass som regjerende mester.

Uttaket til VM-rennet i normalbakken er nå bekreftet på hopplandslagets side på Facebook, og det blir Sjøen som faller utenfor i den norske troppen.

Dermed består Norges lag av Anders Fannemel, Anders Bardal, Rune Velta, Anders Jacobsen og Johann André Forfang.

Landslagsledelsen har understreket at det er prestasjoner tidligere i sesongen sammen med treningshoppingen i Falun som skulle avgjøre laguttaket. Det talte til slutt for at Forfang kan sette utfor bakken i kvalifisering fredag, og forhåpentligvis også i VM-rennet lørdag.

Clas Brede Bråthen understreker at det ikke bare var treningshoppingen i Falun som ga Forfang plassen på laget.

– Det er totalen som vi vurderer hele tida, sier han til Nordlys.