Svein Kristian må selge: Her er julegaven til den som har alt

Svein Kristian Arntzen selger sin isbjørn på Finn. I utgangspunktet er den en del av en samling med utstoppede dyr - havørn og oter er blant annet med i gjengen - men Arntzen vurderer også separate bud. Pris har han ikke satt, det diskuteres med eventuelt interesserte.

Svein Kristian Arntzen selger sin isbjørn på Finn. I utgangspunktet er den en del av en samling med utstoppede dyr - havørn og oter er blant annet med i gjengen - men Arntzen vurderer også separate bud. Pris har han ikke satt, det diskuteres med eventuelt interesserte. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Svein Kristian Arntzen selger isbjørnen sin.

DEL

Er du typen som kunne tenke deg en aldri så liten, to meter høy, isbjørn i huset? Utstoppet, vel å merke. Da er leitingen over.

Svein Kristian Arntzen selger sin utstoppede isbjørn på Finn.no. Isbjørnen arvet han fra sin far, Reidulf S. Arntzen, da han gikk bort i 2007.

Arntzens far, som bodde i Lofoten, fikk skinnet tidlig på 70-tallet. Selve utstoppingsarbeidet ble gjort av Bjørn Rasch-Tellefsen mot slutten av samme tiår.

Da Arntzen selv overtok isbjørnen gikk han grundig til verks, og anskaffet alt av dokumenter og bevis for eierskap fra Direktoraret for naturforvaltning.

Siden 2007 har isbjørnen stått i stua til Arntzen i Grønnliveien i Tromsø. Nå skal familien flytte, og det er ikke lengre plass til gamle bjørnefar. Eller bjørnemor.

Vet ikke kjønn eller opprinnelsessted

- Hehe, vi vet faktisk ikke kjønn. Vi har ikke funnet det ut noen plass. Men når jeg måler den nå, så er den i underkant av 2.20 meter. Hvis det er til hjelp, smiler Arntzen.

- Isbjørnen har vært fredet lenge, og vi har heller ikke klart å finne ut hvor denne faktisk kommer fra. Vi mistenker at det er Svalbard, men vi vet ikke sikkert.

Isbjørnen har stått i Svein Kristian Arntzens stue i snart ti år. Nå skal den selges.

Isbjørnen har stått i Svein Kristian Arntzens stue i snart ti år. Nå skal den selges. Foto:

Arntzen sier at familien fort ble vant til å ha en isbjørn til selskap i stua, og at de etter hvert ikke tenkte så mye på det.

- Men vi har hatt noen gjester som har sperret opp øynene, sier Arntzen.

Isbjørnen selges i utgangspunktet som en del av en samling med utstoppede dyr; en havørn, en oter, et elghode, en rev og en selunge. Alle dyrene arvet fra faren. Arntzen er også åpen for å selge separat.

Up close and personal er ikke isbamse brakar så fryktinngytende. Arntzen kan bekrefte at isbjørnen har oppført seg eksemplarisk i alle de årene han har kjent ham.

Up close and personal er ikke isbamse brakar så fryktinngytende. Arntzen kan bekrefte at isbjørnen har oppført seg eksemplarisk i alle de årene han har kjent ham. Foto:

En julegave?

- Hva koster en isbjørn?

- Vi har ikke satt noen pris, det er noe vi må diskutere med en eventuell kjøper.

- Og hvem kjøper en isbjørn?

- Tja. Kanskje det kan være en julegave til den som har alt? Livet er kort, så hvorfor ikke unne seg en isbjørn?

Arntzen sier mange har vært inne og sett på annonsen, og vist interesse, men ingen har kommet med bud ennå.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken