Kan bli kandidat til styret i idrettsforbundet

Knut Bjørklund har fått henvendelser fra flere klubber og kretser om å stille som kandidat til idrettsstyret som velges i Trondheim.

Knut Bjørklund har fått henvendelser fra flere klubber og kretser om å stille som kandidat til idrettsstyret som velges i Trondheim.

Artikkelen er over 6 år gammel

Knut Bjørklund var en av de fremste talsmennene mot Oslo-OL. Nå kan lederen av Troms Idrettskrets få plass i styret i idrettsforbundet.

DEL

I et leserinnlegg i Nordlys tirsdag ble Bjørklund foreslått som ny idrettspresident.

– Det er selvsagt hyggelig. En plass i idrettsstyret har aldri vært drivkraften min i OL-kampen, men slik det hele har utviklet seg, skjønner jeg at navnet mitt blir nevnt til å representere flertallet som «vant» til slutt, sier Bjørklund.

Han bekrefter at han har fått spørsmål om han er villig til å stille som kandidat til styret i idrettsforbundet. Både fra klubber og kretser.

– Og henvendelsene har ikke kommet fra Troms. De kommer fra hele landet, poengterer han.

Han er ikke i tvil om at valgkomiteen, ledet av tidligere idrettspresident Tove Paule, klarer å finne frem til de rette kandidatene til å fylle rollene i det nye styret som velges på idrettstinget i Trondheim i juni 2015.

– Vi i Nord-Norge har ambisjoner om å være med på å påvirke det som skjer på øverste nivå i norsk idrett. Landsdelen har mange gode kandidater til idrettsstyret.

Skal prioritere bredden

Bjørklund mener at valgkomiteen er forpliktet til å videreføre de verdiene som har kommet frem i «OL-kampen».

– Derfor blir det vanskelig for flere av dagens idrettsledere på toppnivå å bli med videre. Ledelsen i norsk idrett var ikke klok nok til å ha en plan B. De satset alt på ett kort. Signalene fra det politiske miljøet er at man skal samle seg om grunnfjellet i norsk idrett. Det er breddeidretten som skal prioriteres. Men man skal ikke glemme eliteidretten.

Og lederen i Troms idrettskrets har ett råd til valgkomiteen:

– Gjør ikke jobben vanskeligere enn den er.

Må bygge bruer

Spørsmålet er om Bjørklund er spiselig for delegatene som møter på idrettstinget. Det er liten tvil om at han har mange motstandere i norsk idrett.

– Jeg kjenner virkeligheten godt. Nå handler det om å bygge bruer, slik at norsk idrett kommer seg videre. OL-kampen var ikke et tap. Det er et nederlag som idretten kan komme seg over dersom man er villig til å gjøre de retningsendringer som man har fått signaler om. Uansett må man legge en ny kurs for arbeidet videre, sier Bjørklund.

Og i det arbeidet vil han gjerne bidra.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken