Gå til sidens hovedinnhold

Endelig ble stadion oppgradert. Resultat: Ikke godkjent, og penger holdes igjen

Artikkelen er over 6 år gammel

Tromsø kommune må gjøre utbedringer for å motta full utbetaling av spillemidler.

Oppgraderingsarbeidet på Valhall stadion i Tromsø har pågått en stund, et arbeid som lenge har vært etterspurt av friidrettsmiljøet.

Det kommer også til å pågå litt lenger. Resultatet er nemlig ikke godkjent av Kulturdepartementet og Norges Friidrettsforbund etter en rapport fra det uavhengige firmaet ISA Sport Nordic fra juli i år.

Dette har medført at Troms fylkeskommune har avventet en utbetaling av spillemidlene, der det var satt av 1.312.000 kroner i 2012.

– Kan ikke ha NNM og barentskamp

Nå har de etter hvert godkjent en delutbetaling på 1,1 million kroner, men holder resten tilbake inntil de påpekte manglende er utbedret.

Problemet er ujevnheter i løpedekket etter arbeidet som er utført.

– Vi har en uhildet institusjon (ISA) som ser på sånne ting, og de sier at deler av planheten ikke er god nok på deler av Valhall. Resultatet er at planavviket er over kravet på løpedekket, sier teknisk konsulent Ole Petter Sandvig i friidrettsforbundet til Nordlys.

– Da kan ikke vi godkjenne arenaen for større arrangement. Det kan være alt fra nordnorsk mesterskap og oppover, barentskamp og sånne ting, legger han til.

Sandvig setter ikke pris på at man utbedrer et anlegg til ikke godkjent status.

– Det synes jeg er synd, sier han.

Uenige med entreprenør

Ansvaret for utbedringene ligger til syvende og sist hos Tromsø kommune, men de er ifølge leder for parkseksjonen, Håkon Gjertsen, i en dialog med sitt entreprenørfirma om saken.

– Vi har en uoverenstemmelse med vår entreprenør om hvem som er skyld i at det er avvik, men det stemmer at det er en del oppretting som må gjøres, sier Gjertsen til Nordlys.

Han legger til at han er sikker på at partene vil finne ut av hvordan det skal bli løst.

– Det spørs litt hva vi kommer frem til når det har blitt bart og vi sammen får sett på hva vi må rette opp.

– Det viktigste er at vi får et godkjent anlegg og får aktivitet der, sier Håkon Gjertsen.

BUL: – Trasig

Det er også det leder i friidrettsgruppa i BUL Tromsø, Bjørn Erik Eliassen, håper på.

Han skulle gjerne sett at man slapp en ekstra runde før Valhall fremstår i godkjent form.

– Vi er jo veldig glad for at det rustes opp, men det er litt trasig at det ikke er opprustet godt nok til at det er godkjent for eventuelle større mesterskap. Vi kan bare beklage at denne situasjonen har oppstått, og håpe at det blir rettet opp så fort som mulig, sier Eliassen til Nordlys.

Kommentarer til denne saken