Det vakte betydelig oppsikt da Saga Hotell på Richard Withs plass i Tromsø fikk gullfasade for noen år siden.

Den gang var det riktig nok bare én del av hotellet som framsto i ny drakt. Den gamle delen av hotellet har fremdeles sin opprinnelige fasade, men nå skal det rettes opp.

Gullgitter

Eierne ønsker å gi en betydelig ansiktsløftning også til den gamle delen av hotellet. Stilen fra den nye delen skal videreføres, men det blir ikke helt likt.

Arkitektfirmaet Stein Halvorsen Arkitekter foreslår en fasade i samme materiale som de mørke metallplatene i vindusbåndene på den nye delen av hotellet. Utenpå dette ønsker arkitektene å legge et raster - gitter - av gullfargede metallbånd tilsvarende fargen på den nye hotelldelen. Dermed får man et bindeledd mellom de to hotelldelene.

Belte i fasaden

Dette er ikke det eneste som skal skje med Saga Hotell. Arkitektene ønsker å løfte gesimsen, eller vegglivet, på den gamle hotelldelen helt opp til taknivå. Den totale høyden på hotellet blir den samme som i dag. 

Deretter skal alle hotellets konferanserom samles i ett fasadeuttrykk. Dette vil skape et "belte" i fasaden, som arkitektene mener vil åpne denne delen av hotellet mer mot gaterommet.

Arkitektfirmaet ber om en forhåndskonferanse med Tromsø kommunen for å drøfte de foreslåtte endringene.