Den 24 år gamle kvinnen fra Mexico mistenkte at noe var galt, da hun i løpet av kort tid gikk betraktelig opp i vekt - det til tross for at hun prøvde å slanke seg. Legene oppdaget da en cyste i magen til 24-åringen som knapt er til å tro.

Cysten veide da hele 25 kilo. I løpet av 11 måneder hadde cysten vokst til å veie hele 33 kilo.

Ifølge den britiske tabloidavisa The Sun ble cysten så stor at den unge kvinnen fikk problemer med å puste.

Ved hjelp av det avisen beskriver som banebrytende kirurgi, ledet av legen Erik Hanson Viana, var imidlertid 24-åringen raskt tilbake på beina igjen.

Bare to dager etter å ha fått operert ut den gigantiske cysten, kunne kvinnen gå ut av sykehuset i god forfatning, hevder The Sun.

Spredt verden rundt

Historien om den sensasjonelle operasjonen har spredt seg verden rundt på kort tid.

Nå viser det seg at Viana er født i Tromsø, og bodde her de første årene av sitt liv. Hans mor tok doktorgrad i marin boikjemi på universitetet i Tromsø i 1989. Hans far er norsk.

Selv om Viana nå bor i Mexico kjenner Nordlys til at han fortsatt har kontakt med tromsøværinger og har vært på besøk i fødebyen flere ganger.

På Facebook har han også oppført Tromsø som sin hjemby og skal være svært stolt av sitt opphav.

Operasjonen ble gjennomført på det meksikanske generalsykehuset i Mexico City.

Verdens største

– Dette er den største cysten jeg noen gang har operert, den var så stor at den tok opp 95 prosent av magen hennes, sier lege Viana til den britiske tabloidavisa.

Ifølge Vianas egne undersøkelser er cysten den største som er operert bort i sin helhet, uten at den først tappes for væske. Ifølge legen så ville livskvaliteten til pasienten raskt blitt svært dårlig uten en vellykket operasjon.

- Det er vanskelig å si hvor lenge hun hadde holdt seg i live, men livskvaliteten hennes ville vært svært dårlig, sier den 27 år gamle Tromsø-fødte legen til The Sun.

Nordlys har forsøkt å få kontakt med Erik Hanson Viana uten å lyktes.