- Det var kreftsaken som fikk meg inn i politikken. Min søster hadde kreft og jeg så helsevesenet på sitt beste. Det er også kreftsaken som tar meg ut av politikken, og jeg ser frem til å jobbe i Kreftforeningen sier han selv i en pressemelding sendt fra Tromsø kommune.

- Kreftforeningen er en utrolig bra organisasjon som gjør en viktig jobb for mennesker som trenger de det som mest.  Her kom drømmejobben med en spennende stilling og hvor jeg får jobbe med noe som betyr mye for meg. Det er ikke ofte slike muligheter kommer, og den muligheten ville jeg ta, sier han videre.

Han har vært leder i Tromsø AUF, fylkesleder i AUF i Troms og sentralstyremedlem i AUF. Som 18-åring ble han første gang valg inn i kommunestyret. I løpet av årene i Tromsø-politikken har han vært komiteleder for helse og omsorg og byråd for oppvekst, utdanning og idrett. Han har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet.

- Jeg er takknemlig for alle mulighetene politikken har gitt meg. Det har gitt meg noen av mine fineste øyeblikk i møte med folk og de beste vennene jeg har. Nå står Tromsø foran en utrolig spennende tid. Det er ikke med lett hjerte jeg går over i en ny jobb. Jeg fortsetter imidlertid i kommunestyret og har fortsatt et engasjement for Tromsø. Men, jeg trenger også annen arbeidserfaring enn bare politikk, sier han i pressemeldingen.

Høydepunktene beskriver han som gjenreising av Utøya, flere lærere i skolen, opprydding i barnevernet og alle de flotte folkene han har møtt i kommune, næringsliv og byen.

Ordfører Kristin Røymo (Ap) skulle ifølge pressemeldingen gjerne hatt med Brage videre, men uttrykker samtid forståelse for hans valg.

- Brage er et flott menneske som virkelig bryr seg om jobben sin og folka han har rundt seg, og jeg er ikke overrasket over at hans kompetanse er attraktiv også utenfor politikken. Jeg forstår hans valg og er samtidig veldig glad for at vi fortsatt får glede av hans engasjement i kommunestyret.

Kreftforeningens generalsekretær, Anne Lise Ryel er veldig glad for å få med Brage Sollund Larsen på laget.

- Han har en spennende bakgrunn med  erfaring fra organisasjonslivet, politikken og som leder. Jeg ser virkelig frem til at han tar fatt på jobben som Kreftforeningens leder i Nord-Norge, sier hun i pressemeldingen.