- Dette gir guts

Artikkelen er over 4 år gammel

Med demonstrasjon og konsert markerte havnearbeiderne halvannet år med streik.

DEL

Enkelte arbeidskonflikter er mer langvarig enn andre. I disse dager har 14 havnearbeidere i Tromsø streiket i halvannet år til støtte for tariffavtale for sine kolleger i Risavika ved Stavanger. Sympatistreiken i Tromsø har tidligere medført arrestasjoner etter demonstrasjoner og blokader, og lørdag var det dags for en ny markering med både konsert på Stortorget og demonstrasjon ved hurtigrutakaia på Prostneset.

Punktmarkering

- Det er slike markeringer som dette som gir oss guts. Flere tilreisende er her, og det er virkelig bra at folk viser sin støtte, sier Geir Ingebrigtsen i Tromsø havne- og transportarbeiderforening.

Les også: - Det verste er når folk spør hvorfor vi ikke jobber, og beskylder oss for å være late   

Lørdagens demonstrasjon var en punktmarkering som forløp uten større dramatikk.

Nå avventer de streikende Arbeidsrettens avgjørelse i spørsmålet om det er streikebryteri når Nor Lines benytter andre arbeidere til lasting og lossing i havna.

Ødeleggende dom

- Etter å ha fulgt arbeidsrettssaken, mener jeg vi sitter med de gode poengene. Samtidig fikk vi en domsavgjørelse i fjor som var veldig ødeleggende, medgir Ingebrigtsen.

Han mener nå at den forestående valgkampen og lokalvalget til høsten kan bety mye for havnearbeiderne. Han viser til at Tromsø Havn er et kommunalt selskap som også styres politisk.

- Derfor ønsker vi også å delta i valgkampen, og det er fint å se at vi også får støtte fra politiske partier.

Førstekandidat for SV, Ingrid Marie Kielland, holdt appell for havnearbeiderne. Hun understreker at konflikten er internasjonal, og handler om å presse ned prisen på transport av varer.

- Samtidig er dette også en lokal konflikt. Det er våre med-tromsøværinger som nå kjemper for å opprettholde tariffavtaler som ble kjempet fram i Norge og andre steder i løpet av det forrige århundret, sier Kielland.

Artikkeltags