Gå til sidens hovedinnhold

Se over 100 kamper fra den enorme håndballfesten direkte på nordlys.no

Artikkelen er over 3 år gammel

Nyttårsturneringa har måttet si stopp for ikke å vokse seg for stor.

Kommende helg er det klart for den årlige Nyttårsturneringa i håndball i Tromsø.

I fjor sprengte man rekorden med 181 deltakende lag fra store deler av Nord-Norge. Følelsen i etterkant var at det høye deltakerantallet hadde gått litt ut over kvaliteten på turneringa, og derfor har man valgt ikke å kjempe om noen ny rekord i år.

Taket er satt på 160 lag, og det tallet er fylt opp med lag fra 6-7 år opp til 18-årsklassen for jenter og 16-årsklassen for gutter. Totalt deltar 23 ulike klubber fra landsdelen.

– Alle som ville være med, har likevel fått plass. Det er bra. Det er likevel så pass mange som 1000 mennesker som skal ha overnatting – der har kommunen stilt med en del skoleplasser, men vi har måttet leie fra Fløya, karateklubben og andre for å komme helt i mål, forteller turneringsleder og nestleder i Tromsø Håndballklubb, Gunbjørg Svineng.

Se alle finalene direkte

Nordlys skal streame direkte for alle abonnenter fra både bane A og C i Tromsøhallen gjennom mer eller mindre hele helga, der blant annet A-finalekampene går på søndagen.

Totalt vil det si at vi kommer til å tilby våre abonnenter over 100 kamper med ekte håndballglede denne helga, både direktesendt og i opptak.

– Vi setter stor pris på å kunne bringe denne store håndballfesten ut til folket gjennom våre sendinger. Dette er en av landsdelens aller største turneringer, og her er det mange som skal kunne få anledning til å se sitt lag i aksjon, sier sjefredaktør Helge Nitteberg.

– Dette som driver klubben

Målet med å holde antall lag litt nede i år er at man skal få til en mer kompakt og knirkefri turnering.

– I år bruker vi bare Tromsdalshallen på lørdagen, og kjører ellers tre baner i Tromsøhallen og i Fløyahallen, forteller Gunbjørg Svineng.

– Vi fant i fjor ut av vi slet litt med logistikken, så vi måtte sette en litt lavere grense i år. Da tar vi det heller litt ned, og sørger for at vi får en bedre kvalitet på turneringa der ting glir litt bedre, sier THK-styreleder Roy Dragseth.

Klubben er klar over at de ved å kutte ned på antall lag også sier fra seg noen ekstra inntekter, men de mener at en god opplevelse med håndballen i fokus er viktigere.

Inntektene er uansett betydelige for THK. Nyttårsturneringa er klubbens viktigste inntektskilde. Normalt sitter de igjen med et overskudd på flere hundre tusen kroner etter at turneringen er avviklet.

– Det er noe vi er avhengige av for å holde driften i gang i klubben, sier Dragseth.

– Det er et stort løft for klubben, der godt over 250 familier må drive dugnad for å få det til – og det kan være opp mot ti-tolv timer dugnad for en familie i løpet av helga. Men det er dette som driver klubben, det er hovedinntektskilden. Når vi nå har fått et damelag for seniorer i 2. divisjon, er det en ny utgiftspost for oss – det gjør det bare enda viktigere å ha denne turneringa, mener Svineng.

 

Kommentarer til denne saken