19-åringen fra Tromsø rundet søndag av sitt første internasjonale kontinentalritt som seniorsyklist, og det gjorde han med stil.

I fireetappersrittet Ronde de l'Isard i Frankrike endte Leknessund på den siste etappen som nummer sju, en plassering han også fikk sammenlagt i rittet.

På den andre etappen noterte han seg for en meget sterk andreplass.

Sjuendeplassen sammenlagt gjorde tromsøgutten til beste norske rytter. Nærmeste nordmann var lagkameraten Torjus Sleen fra utviklingslaget til Team Uno-X på en 29. plass, over 13 minutter bak Leknessund – som endte minuttet bak sammelagtvinneren, britiske Stephen Williams.

– Det er mildt sagt imponerende, det han fikk til der nede. Det lover godt for fremtida, sier sportssjefen for Team Uno X-laget, tidligere toppsyklist Kurt Asle Arvesen.

Han er forsiktig med å antyde for mye om hva han forventer av Leknessund, men sier:

– Med det han har gjort til nå kan dette nå kjempelangt.

 

– Det hadde jeg ikke trodd

Leknessund, som fylte 19 på den avsluttende rittdagen søndag, sier seg godt tilfreds med det første kontinentalrittet som senior.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var langt over det jeg hadde forventet, og at jeg skulle ta en andreplass på en etappe – det hadde jeg ikke trodd, sier 19-åringen til Nordlys.

– Jeg ser at jeg er der jeg hadde tenkt å være, og kanskje også litt over det. Det er motiverende og betryggende, legger han til.

Ronde de l'Isard beskriver han som en tøff seniortest.

– Det har hardt med mange og lange fjell. Samtidig passet det meg egentlig ganske bra i den formen jeg var i, forteller han.

 

Trolig på landslaget i Fredsrittet

På den avsluttende etappen stakk sveitsiske Gino Mader tidlig fra, og klarte å holde ledelsen helt til mål. Bak han kom det et spurtfelt på 16 ryttere, der tromsøgutten altså kom inn som nummer seks i det feltet.

Neste stopp på programmet for Leknessund er etter alt å dømme Fredsrittet, der han får sykle for det norske U23-landslaget. Det kommer et uttak der om en drøy uke, men det er ventet at tromsøgutten er med på laget.

Inntil videre tar han med seg den strålende internasjonale kontinentaldebuten, og ønsker å bygge videre på den.

– Jeg fikk en ganske god bekreftelse. Det var egentlig det dette handlet mest om, sier Andreas Leknessund.