Kan bli direkterute fra Frankfurt til Tromsø

Snart kan dette flyet komme til Tromsø.

Snart kan dette flyet komme til Tromsø. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Det tyske flyselskapet Lufthansa vil om kort tid ta en avgjørelse om de skal etablere en direkterute fra Frankfurt til Tromsø neste vinter, med ett eller to ukentlige fly i perioden desember til mars. Det melder avisa iTromsø.  

– Den 15. april vil Lufthansa bestemme seg om de skal fly til Tromsø, forteller prosjektleder Børre Berglund i selskapet Vinter Troms AS til avisa.

Drøftingene mellom Vinter Troms og Lufthansa har pågått i to år, og styreleder Ole Henning Fredriksen i Vinter Troms sier potensialet er stort.

– Vi snakker altså om flere tusen ressurssterke turister som vil komme til Tromsø og områdene rundt. Det vil bety mye for både byen og omlandet. Vi har gjennomført en markedsundersøkelse som viser at 2,1 millioner tyskere kan tenke seg å reise til Tromsø om vinteren, sier han til iTromsø.

Positive signaler

Ifølge konstituert reiselivssjef i Tromsø, Monica Lyngh, er signalene fra Lufthansa positive.

– Vi har vært i dialog med dem og de sier at det er et veldig stort potensial for vinterflyginger til og fra Tromsø. De har fått opp øynene for det vi har å tilby i Tromsø og omland. Tyskere vil oppleve de samme tingene som får engelskmenn, franskmenn og italienere til å reise til Tromsø i vintermånedene, sier Lyngh til iTromsø.

Samtidig vil tromsøfolk få muligheten til å ta seg en svipptur til Frankfurt, en by som er omtrent ti ganger større enn Tromsø. Byen er et finanssentrum i Europa, og en viktig kulturby ved elven Main.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken