TIL får trolig tomt i «julegave»

Byrådsleder i Tromsø kommune, Øyvind Hilmarsen, og styremedlem i TIL, Frode Rinnan, var i januar på befaring på Bjerkaker det TIL Yngres ønsker å bygge hall. Nå får de trolig oppfylt ønsket. Foto: Magnus Joki Arild

Byrådsleder i Tromsø kommune, Øyvind Hilmarsen, og styremedlem i TIL, Frode Rinnan, var i januar på befaring på Bjerkaker det TIL Yngres ønsker å bygge hall. Nå får de trolig oppfylt ønsket. Foto: Magnus Joki Arild

Artikkelen er over 4 år gammel

Nærmere 800 barn og ungdom i TIL Yngres kommer trolig til få en tidlig julegave fra Tromsø kommune i løpet av den neste måneden.

DEL

Kommunen er i sluttfasen når det gjelder tildelingen av tomt til det idrettslaget med den største breddefotballavdelingen i Tromsø.

- Vi har god dialog med kommunen, og vi ser på flere alternativer, sier Frode Rinnan i TIL.

Han håper at man kan konkludere prosessen i løpet av noen uker.

Har ventet lenge

TIL Yngres har i flere år jobbet med å få på plass en egen hall. Klubben leier halltid i Fløyahallen og på Stakkevollan for over en million kroner i året. Midler som de kunne ha driftet en egen hall for.

Klubben har sett på flere områder. Både Charlottenlund og Bjerkaker har vært nevnt. Trolig er det der hallen blir bygd. Statsbygg eier en tomt der som er regulert til idrettsformål og til parkeringsareal. Og etter det Nordlys kjenner til har kommunen fått til en løsning sammen med Statsbygg når det gjelder den tomten.

- Vi har også sett på Bymyra og på Templarheimen. I utgangspunktet ønsket vi den tomta der vi kunne starte byggingen av hallen fortest mulig. Nå viser det seg at alle alternativene tar like lang tid, sier Rinnan.

Det er en hall på størrelse med Fløyahallen klubben ønsker å bygge. I utgangspunktet har den en kostnad på rundt 15 millioner kroner. Per i dag har yngres avdeling i TIL over to millioner kroner avsatt til dette formålet. Videre har de kommet et stykke på vei når det gjelder ytterligere finansiering.

Tror på løsning

Det er politisk rådgiver for finans, Peter Reinholdtsen, som har håndtert saken fra kommunens side.

- Det stemmer at vi nærmer oss en løsning, sier Reinholdtsen.

Foruten kommunen og Statsbygg har Universitetet vært involvert i saken.

- Jeg tror at vi kan få til en løsning i løpet av to-tre uker, slår Reinholdtsen fast.

Og med en hall på 40x60 meter på Bjerkaker vil TIL Yngres samle sin aktivitet der.

Artikkeltags