Torsdag morgen ble en morgen som Maria Salomonsen seint kommer til å glemme. Hun var på vei fra Senja til Finnsnes for å ta hurtigbåten til Tromsø sammen med barna da bilen punkterte ved Gisundbrua, en drøy kilometer fra hurtigbåtkaia.

- Vi hadde 11-12 minutter på oss til avgang, så jeg begynte å springe med ettåringen i vogna, fireåringen på slep og en svinetung bag på ryggen, forteller småbarnsmoren.

Det gikk nesten bra. Men bare nesten.

- Fireåringen klarte ikke å holde følge, så jeg måtte slå av litt på farta. Akkurat da vi kom springende ned på kaia, la båten i fra.

Fortvilet prøvde hun å ringe til båten for å få den til å snu.

- Den var bare rundt 50 meter ute, og klokka var to minutter etter avgangstid da jeg ringte. Jeg var ganske stressa og på gråten, og prøvde å forklare situasjonen for kapteinen. Men han svarte «nei» med en gang. Så sa han bare: «Neste rute går kvart på tolv».

Og det var det.

Utblåsning 

Tilbake på kaia sto ei vantro Maria og kjente på forbannelsen hun følte over behandlinga hun hadde fått. Det var tre timer til neste båtavgang, og den tida brukte hun blant annet til å skrive ei glødende melding på Facebook med adresse til Troms fylkestrafikk. Den avsluttes slik:

«Dokker avlyse avganga og e forsinka ofte sjøl, men å bruke nån minutt ekstra på å hjelpe kundan dokkers OG være medmenneskelig tel ei tydelig fortvilt, gråtkvalt og lei sæ mamma, det klare dokker faen ikkje!»

Hun var fortsatt ganske oppglødd da hun kom på båten kvart på tolv, og sa i fra til billettøren hva som hadde skjedd.

- Han beklaget, og virket nesten litt flau, men jeg fikk ingen unnskyldning fra kapteinen, sier hun.

- Synes ikke de skal slippe unna

Når Nordlys snakker med henne seinere på dagen har hun kommet fram til Tromsø, og fått roet seg ned.

- Nå har jeg tørket tårene, men jeg synes ikke at de skal slippe unna med dette. Båten var fem minutter før rutetid i Tromsø i det strålende været, og da kunne de ha plukket opp oss uten at det hadde gått ut over de andre passasjerene, sier hun.

- Hvordan vil du karakterisere kundebehandlinga til Troms fylkestrafikk?

- Den er i alle fall ikke bra, sier Marie Salomonsen.

- Ingen kommentar

Nordlys har vært i kontakt med både daglig leder Kurt A. Bones og kommunikasjonsrådgiver Silje Skog i Troms fylkestrafikk om saken. De ønsker ikke å kommentere hendelsen, og viser bare til at selskapet har en rutetabell å forholde seg til og oppfordrer folk til å være ute i god tid.

- Men i dette tilfellet var jo forsinkelsen uforskyldt?

- Ingen kommentar, gjentar Silje Skog.