Han kan bli den yngste lederen av sitt slag: - De har sendt meg på kurs og tatt meg inn i varmen

GENERASJONSSKIFTE: Bjørn Willumsen har trådt inn i pensjonistrekkene, og en ny generasjon tar over Fagforbundet avd. 177 Tromsø kommune. Her er ny leder Erik J. Jørgensen (24).

GENERASJONSSKIFTE: Bjørn Willumsen har trådt inn i pensjonistrekkene, og en ny generasjon tar over Fagforbundet avd. 177 Tromsø kommune. Her er ny leder Erik J. Jørgensen (24). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ny leder er Erik J. Jørgensen (24) – en mannsalder yngre enn fagforeningskjempen, Bjørn «Krigeren» Willumsen (63).

DEL

På årsmøtet i Fagforbundet avd. 177 Tromsø kommune ble det klart: Bjørn Willumsen går av som AFP-pensjonist, og dermed forsvinner en bauta fra Norges fagforeningsliv. Etter 20 år som leder og 36 år som tillitsvalgt sier Willumsen: «Nok er nok!»

Kan være yngst

Årsmøtet fant sted torsdag 26. januar, skriver Fagforbundet avd. 177 i en pressemelding.

Erik blir dermed sannsynligvis Norges yngste fagforeningsleder, og det for Nord-Norges største. Fagforbundet avd. 177 har 3.600 medlemmer.

- Det blir en spennende rolle og jeg ser frem til å jobbe for - og med - foreningen. Når vi ser utviklingen i Europa og USA, og ser hvor farlig det kan bli med økende forskjeller i samfunnet, så er det viktig at fagbevegelsen står sterkt, og ikke svikter arbeiderklassen, sier Jørgensen.

Det er et generasjonsskifte i foreningen, ikke bare på ledernivå; Martin Rydningen tar over vervet som hovedtillitsvalgt etter Kristin Arvesen, og Frank Hansen for Fred Magne Johansen.

Takker for tilliten

Den nye lederen mener han har vokst i foreningen siden han ble ungdomstillitsvalgt høsten 2016.

- Jeg takker foreningen for tilliten, og for at styret og kontoret har satset på meg. De har sendt meg på kurs og tatt meg inn i varmen. Hvis det ikke hadde vært for det, hadde jeg ikke vokst i foreningen og ikke fått den muligheten, sier Jørgensen.

Vetaranen Willumsen ønsker Erik og de øvrige lykke til.

- 20 år som leder er nok både for meg og for fagforeninga. Denne fagforeninga har i mange år satset på ungdomsarbeid og vi har nå mange dyktige ungdommer som kan gjøre en jobb for fellesskapet. Kampen for en sosial boligpolitikk og for lovfestet rett til lærlingeplasser er to viktige ungdomssaker framover, sier Willumsen.

Artikkeltags