Det store spørsmålet i TIL om dagen er hva som skjer med klubbens tsjekkiske spiss Zdenek Ondrasek.

26-åringen er i samtaler med klubben om veien videre.

Etter det Nordlys kjenner til, jobber klubben for å få til et salg nå – forutsatt at de kan få inn en god erstatter.

Tsjekkeren har ett år igjen av kontrakten, og har en lønn som skal ligge nærmere 2 enn 1,5 millioner kroner – noe som harmonerer dårlig med den øvrige lønnspolitikken og linja klubben må ligge på fremover.

– Håper de får en stor sum

– Det har ikke skjedd noe mer. Vi skal snakke mer, kanskje i dag, kanskje i morgen – i hvert fall i løpet av de nærmeste dagene, sier Ondrasek, som i likhet med klubben ønsker en snarlig løsning.

TILs hovedtrener Steinar Nilsen utelukket mandag kategorisk overfor Nordlys at man ville vurdere å slippe Ondrasek vederlagsfritt for å bli kvitt lønnsutgiftene – slik klubben gjorde med både Marcus Sahlman og Jaroslaw Fojut.

– Jeg leste det. Jeg forstår jo det. Klubben trenger penger, og jeg vil veldig gjerne gjøre dem fornøyde. De betalte en del for meg, og jeg har vært veldig fornøyd i Tromsø  – så jeg håper de kan få en stor sum, men akkurat nå tror jeg ikke det er realistisk. Vi får se hva som blir den beste avgjørelsen, og jeg tror vi tar den rette avgjørelsen, sier Ondrasek.

Nilsen: – Det er interessenter

Nilsen bekrefter at det er planlagt å prate mer med tsjekkeren snart for å nærme seg en løsning, men han er ikke skråsikker på at ting blir avklart veldig fort.

TIL-treneren forteller at det er interesserte klubber, selv om han hevder det ikke er noen konkret klubbdialog foreløpig.

– Det er interessenter, det er det – men fra å være interessert til å gjøre forretninger er det et stykke, sier Steinar Nilsen.