Norbye har sagt nei – TIL kan ikke strekke seg lengre

Hvor spiller Hans Norbye i 2015? Det er fortsatt et åpent spørsmål. TIL sier de har gitt backen to tilbud, og har tøyd de økonomiske grensene så langt de kan.

Hvor spiller Hans Norbye i 2015? Det er fortsatt et åpent spørsmål. TIL sier de har gitt backen to tilbud, og har tøyd de økonomiske grensene så langt de kan. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Høyst usikkert om TIL-backen blir med videre.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Hans Eriksen Norbye (27) har er kontrakt som går ut med TIL.

Han har fått tilbud om forlengelse, men har ikke sagt seg fornøyd med det første tilbudet – og skal ha fått et nytt.

– Strukket oss så langt vi kan

– Hvis det tilbudet hadde vært det man ønsker, ville han vel ha skrevet under på det. Når det ikke er formalisert, er det fordi en av partene ikke er 100 prosent fornøyd, sier Norbyes rådgiver Tore Rismo til Nordlys.

– Er dette spilt inn til TIL?

– Ja, det er det.

Det bekrefter også TILs sportssjef Svein-Morten Johansen, som også kan fortelle at det er gitt et nytt tilbud til 27-åringen.

– Vi har gitt ham ikke bare ett tilbud, men to. I det siste tilbudet har vi gått opp til de rammene der styret sier at det er det vi har. Vi mener at vi har strukket oss så langt vi kan klare, så får vi se hva som skjer, sier Johansen.

– Har dere fått et svar på det siste tilbudet?

– Det kommenterer jeg ikke.

Nordlys har tidligere skrevet at Start skal ønske å signere Norbye, og at Odd har vært på banen.

Vil vente noen uker på Norbye og Kind

Mens TIL venter på en løsning rundt både Norbye og utenlandssøkende Thomas Kind Bendiksen er spørsmålet; hvor lenge kan de vente?

– Vi har i utgangspunktet et perspektiv der på noen uker, så får vi ta det opp igjen da, sier Svein-Morten Johansen.

Han er klar på at de ønsker å ha begge spillerne med seg videre. For Kind Bendiksens del handler det om hvorvidt det dukker opp muligheter i andre ligaer, som han er ute etter. Gjør det ikke det, er det ikke umulig at han forlenger med TIL.

– Vi ser jo en stor verdi i at Thomas blir med videre. Hvis han drar, må vi gjøre noen grep. Thomas vet også hva en kontrakt i TIL vil innebære, sier Johansen.

Kristoffersen fortsatt hos TIL

TUILs Tomas Kristoffersen trener for øyeblikket videre med TIL. Det er ikke sikkert han vurderes som en direkte erstatter for Kind Bendiksen, men det spørs om TIL foretar seg noe der før situasjonen rundt harstadværingen er avklart.

Også for Kristoffersen er det Tore Rismo som er rådgiver.

– Han vil jo spille på et høyest mulig nivå, men det er heller ingen krise for Tomas om han må ta et år i 2. divisjon med TUIL. Han har en avtale der ett år til, og selv om noen klubber har forhørt seg har han ikke noe konkret tilbud å forholde seg til – så vi får bare se det an, sier Rismo, som ikke vil spekulere i TILs tanker rundt 21-åringen.

– Det har ikke jeg noen formening om, sier Tore Rismo.

Artikkeltags