TIL har virkelig fått fart på nysigneringene inn mot 2015-sesongen.

Mandag ble den svenske eks Gefle-kapteinen Marcus Hansson (24) klar for tre TIL-år, og tirsdag kom nyheten om at Christian Landu-Landu kommer fra Viking i like mange år – begge som Bosman-spillere.

Den neste signeringen kan fort bli keeper Gudmund Taksdal Kongshavn (23).

Nordlys har tidligere om TILs konkrete interesse for Vålerenga-keeperen, som har ett år igjen av kontrakten sin.

LES OGSÅ: TIL forhandler med Vålerenga om Kongshavn

VIF: – Opp til TIL

Samtalene klubbene imellom foregår fortsatt, og nå har også TIL fått lov til å prate med spilleren selv.

Vålerengas daglige leder og tidligere TIL-direktør Stig-Ove Sandnes bekrefter at de har gitt TIL tillatelse til å gå i dialog med 23-åringen.

– Ja, det har vi gjort, sier Sandnes, som påpeker at det er gjort uavhengig av om dialogen mellom klubbene er i mål eller ikke.

– Ja, det stemmer. Så er det opp til Tromsø om de bruker én, to eller fire uker på å prate med han. Det er Tromsø og Steinar (Nilsen) som sitter med nøkkelen. Fra vår side har jeg ikke mer å si, sier Stig-Ove Sandnes.

Han ønsker ikke å svare på om klubbdialogen er i mål eller ikke, men når TIL har fått lov til å prate med Kongshavn, er det åpenbart at partene ser for seg at en enighet kan nås.

Det utelukker heller ikke TIL-trener Steinar Nilsen.

– Det er overhodet ikke en case som er lukket, selv om det ikke dermed er sagt at han er den keeperen vi kommer til å signere, sier Nilsen.

Kongshavn: – Ingenting er umulig

Han vil ikke bekrefte om han har vært i direkte dialog med Kongshavn.

– Jeg ønsker ikke å gå inn i detaljer rundt de tingene og hvordan jeg jobber. Jeg har pratet med Stig-Ove (Sandnes), det kan jeg si, sier Nilsen.

– Gjenstår det fortsatt en jobb der?

– Det er jobb hele tida. Kongshavn er Vålerengas eiendom, da må vi prate med dem. Om det er mulig å gjøre eller ikke, vil jeg ikke gå inn på.

Kongshavn, som også skal ha andre interesserte klubber, vil heller ikke gå inn på om han har snakket med TIL eller ikke foreløpig.

Han utelukker likevel ikke at noe kan skje angående hans egen klubbfremtid i løpet av kort tid.

– Ingenting er umulig, men du forstår sikkert at jeg ikke kan si så mye mer, sier 23-åringen til Nordlys.

LES OGSÅ: Kongshavn bekrefter TIL-interesse: – Vil gjerne spille for dem 

Håper på flere nye i desember

Steinar Nilsen sier på generelt grunnlag at han håper flere nye fjes kan komme inn før jula setter inn, selv om han ikke kan garantere noe.

– For en uke siden trodde jeg ikke vi kom til å presentere spillere i desember, men det er rart med det – nå har vi landet to, og det har vært veldig kjekt.

– Jeg håper vi kan lande noe mer i desember, men det er ikke noen selvfølge. Jeg er evig optimist, men også evig pessimist når jeg skal begynne å "balle" med ting, ler TIL-treneren.