Gå til sidens hovedinnhold

Byrådet sier opp avtalen med renholdselskapet ISS

Artikkelen er over 5 år gammel

Fredag ble det kjent at Tromsø kommune kansellerer avtalen de inngikk med ISS Facility Services AS om renhold. Avtalen gjaldt cirka 25 prosent av virksomheten i kommunen og ble inngått så sent som 13. oktober.

Byrådsleder Kristin Røymo (Ap) presiserer at de så raskt som mulig ønsket å løse saken. Det var det nylig avgåtte borgerlige byrådet som ønsket avtalen i havn etter en anbudsrunde. Nå, vel to uker etter inngåelse brytes den altså.

- Vi ønsket ikke å privatisere tjenesten. For oss er renhold en viktig og integrert del av kommunen. Avtalen som ble inngått ble vedtatt noen få timer før det forrige byrådet gikk av, så vi var veldig fortvilet da det skjedde, men kunne ikke gjøre noe før nå, forklarer Røymo.

Hun frykter ikke for at kommunen nå står uten en fungerende renholdstjeneste.

- Denne avtalten skulle ikke iverksettes før 1. januar så nå har vi god tid på å omstille oss og planlegge hvordan vi skal ivarta renholdsstandarden, som vi setter veldig høyt, forteller byrådslederen.

Hun sier at det har vært en god prosess med ISS.

- Vi forstår at dette har vært en krevende sak for Tromsø kommune. ISS har et godt forhold til kommunen, noe som har bidratt positivt til å finne en god og rask løsning, sier konserndirektør for Renhold Norge i ISS Facility Services AS, Hans Georg Høgevoll-Garstad.

Tromsø kommune betaler en engangskompensasjon på 1.450.000 kroner. Dette dekker bortfall av inntekter. I tillegg til utgifter ISS har hatt med selve kontraktsinngåelsen. I en pressemelding fra kommunen komerm det fram at kontrakten avvikles med umiddelbar virkning.

Kommentarer til denne saken