Lena har fått ny lederjobb - men fortsetter som direktør

Outreach tokt

Outreach tokt Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Lena Aarekol er innplassert som leder for Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag ved UiT Norges arktiske universitet, melder Norges arktiske universitet i en pressemelding.

Aarekol har vært direktør ved Tromsø Museum siden 2017, men får altså nå enda større oppgaver. Det ble tidligere i år vedtatt å slå sammen museet med Det kunstfaglige fakultet - og gi det navnet Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag.

Blant de største oppgavene på horisonten for Aarekol er denne sammenslåingen. Den nye enheten får et interrimstyre som skal lede dem i overgangsfasen. Styret ledes av rektor Ole Gustavsen ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo. Med seg har han to eksterne medlemmer: Brita Brenne ved universitetet i Oslo, og tor Lægreid, direktør i NOSO.

Interimstyret har også med seg tre interne medlemmer fra Tromsø museum og tre fra Kunstfak.

På trappene for den nye enhetslederen står også byggingen av Norges arktiske universitetsmuseum - Nye Tromsø museum, i Tromsø sentrum. Prosessen har allerede fått mye blest - diskusjonen raste tidligere i år, da Statsbygg gjennomførte en annerledes konkurranseform enn hva mange ønsket, blant annet et stort antall av arkitekter landet rundt.

LES MER: Mener Statsbygg opptrer arrogant i saken om nye Tromsø museum: - Det er et hån

LES MER: Arkitekter reagerer på byggutlysning: – Et slag i ansiktet for Nord-Norge

Artikkeltags