Her er de beste stedene å se Fjellfyrverkeriet: - Ikke dra til Mandelasletta

FYRVERKERI PÅ SOLDAGEN: Om bare få dager blir det fyrverkerishow i Tromsø, etter at Fjellfyrverkeriet ble utsatt nyttårsaften grunnet dårlig vær. Her fra Fjellfyrverkeriet i 2010.

FYRVERKERI PÅ SOLDAGEN: Om bare få dager blir det fyrverkerishow i Tromsø, etter at Fjellfyrverkeriet ble utsatt nyttårsaften grunnet dårlig vær. Her fra Fjellfyrverkeriet i 2010. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Holder du deg nord på Tromsøya får du den beste utsikten.

DEL

Om få dager smeller det. Da er det klart for Fjellfyrverkeriet - om enn noe forsinket. Fyrverkeriet ble utsatt på nyttårsaften på grunn av dårlig vær, og skal i stedet skytes opp på selve soldagen 21. januar.

Rakettene skytes opp fra Mandelasletta i Tromsdalen i stedet for fra Fløya. Erlend Hallstensen, som jobber med Fjellfyrverkeriet, gir følgende tips til de som vil ha best utsikt til lysshowet:

- Nord for brua på Tromsøya er nok det aller beste stedet å se fyrverkeriet. Gjerne i Dramsvegen, St. Hanshaugen eller ved Tromsø Maritime Skole. Det er nok også flott å se fyrverkeriet fra brua eller Torget i Tromsø, sier han til Nordlys.

- Det viktigste er å ikke komme for nært oppskytingen, da ser man ikke særlig bra. Vi skal skyte opp fyrverkeriet rett ved vannet, og har en sikkerhetssone på 200 meter i omkrets. Mandelasletta er hvertfall ikke stedet å møte opp, vi stenger av hele sletta, fortsetter Hallstensen.

Må sjekke alt fyrverkeriet

Han forteller at fem- seks personer frivillig med å klargjøre fyrverkeriet denne uka.

- Siden fyrverkeriet har vært vått må vi sjekke hver enhet på nytt. Vi vet ikke hvor lang tid dette vil ta, derfor startet vi i ettermiddag.

Hallstensen forsikrer at de har klart å redde det aller mest av fyrverkeriet. Det gikk ved hjelp av iherdig innsats av frivillige og en omstendig tørkeprosess.

- Noe har likevel blitt ødelagt, men publikum vil ikke merke noe forskjell fra det vanlige fyrverkeriet på nyttårsaften. Oppskytingen på lørdag vil vare i 10- 15 minutter.

Fyrverkeriet går i lufta klokka 18. 

- Hva sier du hvis været nok en gang setter en stopper for fyrverkeriet?

Hallstensen ler.

- Det får vi virkelig håpe at ikke skjer. Vi får håpe på godt vær. Værmessig er vi nok tryggere nede på Mandelasletta enn oppe i høyden på Fløya. Det skal mer tåke til før det blir så alvorlig at vi må avlyse fyrverkeriet nok en gang.

LES OGSÅ: Fjellfyrverkeri på Samefolkets Dag!

Etterlyser container

Organisasjonen Fjellfyrverkeriet søker nå også etter en container på åtte- ti fot.

- Denne trenger vi for å lagre ting som ikke kan ligge samme med fyrverkeri. Containeren må være i ok stand, men kan godt være brukt. Det betyr ikke noe om det står firmareklame på den. Vi trenger containeren på en tilnærmet fast basis, så leie er i utgangspunktet ikke aktuelt, sier Hallstensen.

En del privatpersoner har donert penger til Fjellfyrverkeriet.

- Vi har fått et par meldinger fra folk som ikke er i Tromsø på soldagen, og som er lei seg for at de ikke får med seg fyrverkeriet siden de har støttet det økonomisk. Bortsett fra det har vi bare fått positive tilbakemeldinger på at det ble mulig med fyrverkeri likevel, og at det skal skje fra Mandelasletta.

LES OGSÅ: Fjellfyrverkeriet blir neppe skutt opp fra fjellet

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken