Tromsø er igjen dekket av «sommersnø»

DEL

Det skjer hvert år. Mot slutten av juli blir Tromsø dekket av hvite dotter. Mandag morgen har «sommersnøen» igjen lagt seg over Tromsø.

De hvite dottene er frø, omkranset av frøull, som byens poppeltrær slipper ut. Frøene slippes ut når blomstringen er over og samler seg ofte opp på fortauer og gatehjørner.

Poppeltrærne var spesielt populære på 80–90 tallet, og det er mye poppeltrær i Tromsø.

– Trærne vokste fort og var fine å se på. De satte også et preg på universitetsområdet og i bybildet ellers. Derfor ble de plantet ved universitet og i sentrum, men på den tida var man ikke helt klar over hva de medførte, sier uttalte Petra Nordgård som er formann i Tromsø arktisk-alpine botaniske hage, da Nordlys snakket med henne om fenomenet i fjor.

På UiT jobbes det med å gradvis bli kvitt poppeltrærne. Røttene er nemlig en tendens til å bryte opp asfalten rundt treet, og dette har skapt problemer flere steder.

– Det tar jo litt tid. Jeg tror kommunen også har vil fjerne tretypen og det er blant annet blitt gjort i kirkeparken i forbindelse med restaureringen der og i Bispegata på grunn av skadene på veien.

Artikkeltags