Gå til sidens hovedinnhold

Her har folk svidd av mange, mange millioner i helga

Artikkelen er over 4 år gammel

- Det finnes utstillere som har solgt absolutt alt de hadde med seg.

- Vi er helt overveldet. Vi hadde håpet på 5000 besøkende. Det kom over 7000. Det har vært en stor suksess, sier presseansvarlig for bransjemessen Nordnorsk Bygg og Anleggsmesse, Lars Erik Flygel entusiastisk.

I helga ble den arrangert i Tromsø for femte gang. 5000 besøkende ville gitt rekord. Den rekorden ble gruset.

- Det har vært mange millioner i omløp. Man kan trygt si at millionene rullet denne helga. Utstillere har gitt tilbakemelding om at de har solgt unna alt de hadde med seg, sier Flygel, som sier arrangementet har vært en stor suksess.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Det er morsomt å se at det også er folk som ikke tilhører bransjen som kommer for å oppleve messen.

Fra verktøy til steinknuseri

Nordnorsk bygg- og anleggsmesse favner om det meste du kan tenke deg innen bygg- og anlegg. Og det du ikke ante eksisterte. Alt fra det minste verktøy til store steinknuseri. Messen hadde lokalitet på Mandelasletta for første gang. Det håper arrangørene de kan gjøre igjen.

- Tidligere år har vi vært på Templarheimen. Det er et sted som er litt vanskelig tilgjengelig for publikum. Vi tror de høye besøkstallene også skyldes at messen hadde så god beliggenhet. Det er et veldig fint sted for å arrangere messer, men da må Tromsø kommune legge til rette med strøm og annet som trengs for store arrangementer, sier han.

Han sier arrangørene kommer til å ta kontakt med kommunen over sommeren for å be om at Tromsø kommune legger til rette for arrangementer på området.

- Det er et stort arrangement som trekker mange folk til byen. Jeg har fått tilbakemeldinger fra bekjente som jobber i utelivsbransjen. De sier det har vært kul på veggene i helga, sier han.

- Av folk  dresset opp i Blåklëder, Cat-sko og Felleskjøpet-caps?

- Hehe. Mulig det.

Pris til Consto

I helga ble Nord-Norges beste prosjekt innen bygg og anlegg kåret. NESO og MEF-bedrifter fra de tre nordligste fylkene var invitert til å delta.

- Der ble det en lokal vinner: Consto med Pingvinhotellet ved Universitetssykehuset Nord-Norge, opplyser Flygel, som søndag kveld var opptatt med nedrigging i Tromsdalen. Arrangøren har lovet Tromsø kommune å være nedrigget til torsdag. Det er en krevende affære. Det er ikke snakk om utstyr man bare kan ta over skuldra.

- Det er mye arbeid for å rydde oss ut, ja. Men det skal være hundeutstilling til helga, så vi må bare få det til, sier han. 

Kommentarer til denne saken