Gutt fortsatt livstruende skadet etter badeulykke

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fraktet til UNN.

DEL

(Lofotposten): Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til Matsvannet i Kabelvåg etter melding om at en gutt ikke var kommet opp etter bading. Han var på badetur med noen venner.

Like før klokka fem bekrefter politiet at personen er funnet, og at det utføres livreddende førstehjelp.

– Personen er funnet og blir fløyet til UNN i Tromsø. Vi arbeider med å varsle de pårørende, sier operasjonsleder Mads Bernhoft.

Politiet fikk bistand fra Sea King sendt fra Bodø og ambulansehelikopter fra Evenes.

Fortsatt kritisk skadet

– Gutten som ble fraktet til UNN med ambulansehelikopter etter ei badeulykke i Vågan er kritisk og livstruende skadet. Gutten behandles på sykehuset i Tromsø, melder UNN klokka 20.13.

Lørdag ettermiddag er det ingen endring i guttens tilstand, og han behandles fortsatt for kritiske og livstruende skader. Det melder UNN klokka 17.40.

Funnet av dykkere

Politiet har satt i gang en etterforskning av hendelsen.

– Det tas nå avhør av dem som var til stede og av personell som har vært i aksjon. Vi ønsker å finne grunnen til at dette skjer, og vi begynner å få en oversikt over hendelsesforløpet, sier Bernhoft klokka 18.11.

– Helse har varslet de pårørende som nå er samlet med de andre involverte ved legevakt i kommunen. Kriseteamet i Vågan er satt i drift, og det pågår oppfølging av de involverte, sier han.

Det var dykkerne som fant gutten.

– Forholdene i vannet var vanskelig. Det var dårlig sikt og det var mye grums i vannet. Selve aksjonen gikk veldig greit. Vi fikk lett tak i de ressursene som trengs i en slik hendelse og det har blitt jobbet godt.

Artikkeltags