Gå til sidens hovedinnhold

Usikker på om han blir i Storm – men først vil han kjenne på denne følelsen igjen

Artikkelen er over 6 år gammel

Nicholas Phillip (24) har vunnet kongepokalen i basketball. Det har ikke Tromsø gjort på 18 år.

Tromsø Storm spiller søndag sesongens siste hjemmekamp.

Når Centrum Tigers kommer på besøk i Tromsøhallen skal Storm også motta sine gullmedaljer som vinnere av grunnserien – i en kamp du kan se direkte på NordlysTV og nordlys.no.

Har gullfølelse

Påfølgende helg smeller det. Da er det sluttspillhelg i Bærum, og der har Storm en god sjanse til å hente hjem kongepokalen for første gang siden 1997, da de het Tromsø Basketballklubb.

Storm har spillere som vet hva det betyr å vinne en kongepokal. Nicholas Phillip (24) er en av dem. Han løftet pokalen med Frøya i erkerivalen Gimles hall i 2012.

– Nøkkelen da var at vi kom inn i den helga og trodde på det og ville det. Det var den selvtilliten som var avgjørende, og den selvtilliten kjenner jeg i laget nå også. Jeg har en liknende følelse som jeg hadde da, sier Phillip.

– Vi har det laget vi trenger for å klare dette. Vi har bevist over en hel sesong at vi er det beste laget. Nå må vi bare vise at vi vil det mest, legger han til.

Vil ha med Bergen-duo videre

Han er til sommeren ferdig med en bachelorgrad i psykologi ved Universitetet i Tromsø. Det gjør at han ikke er sikker på om han blir værende i Tromsø og fortsetter som Storm-spiller.

– Det er litt tidlig for meg å si. Jeg har egentlig lyst til å jobbe et år nå, og kanskje også begynne på en master samtidig. Det er vel akkurat nå like åpent for at jeg blir her som at jeg drar. Jeg vet ikke noe om det før i hvert fall etter påske, sier 24-åringen.

Det samme gjelder trolig medbergenser Arne Ingebrigtsen. Han har fortsatt litt igjen av sin bachelorgrad, men har en mulighet til å flytte studiet.

Det er hevet over en hver tvil at Storm ønsker å ha med seg begge spillerne fra Bergen videre, og selv om Phillip mener det kan påvirke han om Ingebrigtsen blir i Tromsø, er det ikke avgjørende.

– Arne er en av mine beste venner, men det blir skole og jobb som kommer til å avgjøre for min del, sier han.

Drømmescenario

I sluttspillet ser det mest sannsynlig ut at Storm kommer til å møte Bærum i en semifinale, mens Asker og Gimle møtes i den andre.

– Jeg har egentlig lyst til å spille mot Bærum. Ingenting hadde vært bedre enn å slå dem ut på deres hjemmebane. Jeg vet jo også at Bærum har hatt en tendens til å være i veien for Tromsø i sluttspill, så det hadde vært greit å få det stille i deres gymsal, sier Phillip.

Bærum slo blant annet Storm i finalen i Tromsøhallen i 2013, og vant den femte og avgjørende finalen samme sted i 2011.

Som gammel Frøya-spiller har han også et lettere anstrengt forhold til Gimle, så drømmescenarioet er det liten tvil om. Det er å slå Bærum i semifinalen, og deretter ta skalpen til Gimle i finalen.

– Åh, ja, absolutt. Da hadde jeg smilt i ett år, sier Nicholas Phillip.

 

Kommentarer til denne saken