Bjørn observert ved Tromsø

SKUTT: Sist gang man hadde en sikker observasjon av bjørn i Andersdalen var i 2001. Den ble senere samme år skutt i Saltdalen i Ramfjord. Foto: Bjørn V. Sandness

SKUTT: Sist gang man hadde en sikker observasjon av bjørn i Andersdalen var i 2001. Den ble senere samme år skutt i Saltdalen i Ramfjord. Foto: Bjørn V. Sandness

Artikkelen er over 3 år gammel

Mannen hevder å ha observert bjørn på kloss hold i Andersdalen i Tromsø kommune.

DEL

Få tilgang til alt innhold på Nordlys - 8 uker kun 99,-

Observasjonen ble gjort i en elvedal i Andersdalen i helgen, forteller Kjell Arne Henriksen, bjørnejeger og skadefellingsekvipasje for Fylkesmannen i Troms.

Det var han som mottok tipset.

Var 30-40 meter unna

- Mannen var ute på tur da han gikk på et dyr. Han lurte på hva det kunne være, og gikk nærmere. Da han var 30-40 meter unna, sto bjørnen og stirret ham rett inn i øynene, forteller Henriksen til Nordlys.

Statens Naturoppsyn (SNO) er nå varslet.

I fjor ble det registrert 12 bjørner i Troms, alle øst for E6. Det kan være en av disse som har tatt en vandring, forteller Thomas Johansen i SNO i Tromsø.

- Det er noen bjørner som tar slike vandringer, og det er ikke utenkelig at den dukker opp der. Vi vil nå sende ut en rovviltkontakt i området for å se etter sportegn, sier Johansen til Nordlys.

- Dette er et område hvor det ikke finnes bjørn fast. Det har en viss verdi for oss å få bekreftet at det er en bjørn i området. Vi vil se etter fotavtrykk og ekskrementer.

SNO: Se etter bærruker

Han anmoder alle som har sett bjørn eller tegn etter den om å kontakte SNO. Oppsynet har ikke fått meldinger om rovdyrskader i området.

- Bjørnen spiser i utgangspunktet bær på denne tiden, blåbær og krøkebær. Se derfor etter ruker med bare bær i, sier Johansen.

Sist gang man hadde sikker observasjon av bjørn i Andersdalen var i 2001. Den ble samme år skutt i Saltdalen i Ramfjord.

Artikkeltags