Bodil Dahl (73) syntes lørdagen var så fin at det var grunn til å markere litt ekstra. Hun har nettopp fjernet gipsen etter et håndleddsbrudd i desember, og gikk for første gang på lenge en tur alene til butikken på Bjerkaker. Her kjøpte hun blant annet en vakker bukett roser før hun bega seg hjemover med trillebagen.

- Men da jeg kom hjem oppdaget jeg at buketten var borte. Jeg hadde puttet den i en sidelomme på trillebagen, men så må den ha ramlet ut, forteller Dahl til Nordlys.

Ikke innlevert

Hun tenkte at buketten kanskje kunne ligge like utenfor blokka der hun bor, og gikk utenfor for å lete. Men blomstene var ikke å se, og Dahl gikk samme vei tilbake mot butikken for å se om den lå langs ruta. Hun bor ikke langt unna nærbutikken Coop Extra, men med et dårlig kne var det litt strabasiøst å gå en tur til.

- Jeg trodde kanskje noen hadde levert buketten inn hvis jeg hadde mistet den nært butikken. Så jeg spurte betjeningen om noen hadde kommet med den, men det var det ikke.

 

Mann i køen

Dahl syntes det var ergerlig å miste buketten, men hun hadde fortsatt lyst på roser. I farten hadde hun imidlertid glemt igjen lommeboka hjemme.

- Så jeg spurte om jeg kunne hente en bukett, og så komme tilbake å betale seinere. Jeg har handlet der i 11 år, så jeg tenkte det ville gå bra.

Men det viste seg å være vanskelig, og Dahl forberedte seg på å gå tomhendt hjem da en mann i køen bak henne tok kontakt.

- Han sa jeg bare skulle gå å hente meg en bukett, og så skulle han betale. Han sa det ganske lavt, så jeg lurte på om jeg hadde hørt riktig. Jeg spurte om jeg kunne få hans navn og nummer, så jeg kunne betale tilbake. Men da ønsket han meg bare en riktig god helg.

- Nydelig gjort

Bodil Dahl ble så glad for en slik gest fra en helt fremmed, at hun gjerne vil fortelle om det.

- Det var så nydelig gjort av en helt fremmed mann. Tenk at det finnes så hyggelige folk, sier Dahl, som nå har en bukett roser som bringer glede på flere måter.