Gå til sidens hovedinnhold

«Kronprins Haakon» blir forsinket - dåpen i Tromsø utsettes

Artikkelen er over 3 år gammel

Forskningsfartøyet «Kronprins Haakon» skulle døpes i Tromsø i mars. Nå blir dåpen utsatt.

I januar ble Norges nye isgående forskningsfartøy «Kronprins Haakon» vist fram i Bergen. Etter planen skulle skipet døpes i hjemhavnen Tromsø i mars. Men skipet befinner seg enda på Vestlandet for ferdigmontering av utstyr og interiør. Overtakelsen og dåpen blir derfor forsinket.

- Båten er ikke ferdig. Det går på ting som sikkerhet, og andre ting som ikke går så fort så vi hadde håpet, sier prosjektdirektør i Havforskningsinstitutett Tore Nepstad til Nordlys.

Havforskningsinstituttet er kontraktspart med verftet. Skipet skal eies av Norsk Polarinstitutt, drives av Havforskningsinstituttet og største bruker blir Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet.

Når skipet kommer til Tromsø for dåp er for tidlig å si.

Stillingene er så populære at de har opprettet egen «hotline»: - Forventer opp mot 2000 søkere

«Kronprins Haakon» blir et av verdens mest avanserte forskningsfartøy. Fartøyet har isbryterklasse og skal dekke både eksisterende og nye behov for tilstedeværelse, overvåkning og datainnsamling i islagte og åpne farvann til alle årstider.

Skipet er bygget av det italienske verftet Fincantieri og ble sjøsatt i Italia i februar i fjor. Skipet ankom Bergen 30. desember. Tirsdag var det visning om bord. Skipet har en bruttotonnasje på cirka 9000 tonn, en lengde på 100 meter og en bredde på 21 meter.

Prislappen for den flytende herligheten er på hele 1,4 milliarder kroner, og. blir ikke spesielt billig i drift. Kostnadene med å drifte skipet er anslått til 250.000 kroner per døgn. I tillegg til en besetning på 17 personer vil skipet ha plass til 35 forskere samtidig. Prisen for et forskerdøgn blir dermed drøyt 7100 kroner dersom maksimal kapasitet er utnyttet.

Se også:

Les også

Det er et av verdens mest avanserte skip. Snart kommer det hjem til Tromsø

Kommentarer til denne saken