Konflikt rundt 14-årslag har ført til trenersparking og tolv spillere som har meldt seg ut

TUILs styreleder Tor Inge Holm medgir at de har fått en konfliktsak å ta seg av.

TUILs styreleder Tor Inge Holm medgir at de har fått en konfliktsak å ta seg av. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Kilder rundt laget sier til Nordlys at trener John Kristian «Kikkan» Angvik og en stor del av TUILs kretsmestere er på vei til Fløya etter en konflikt.

DEL

En intern konflikt i TUIL rundt 2000-laget som nylig ble kretsmestere kan bli vrien å løse.

Saken skal blant annet handle om det én gruppering mener er overdreven topping av laget, der enkelte spillere skal ha følt seg oversett.

Ifølge den andre grupperingen er imidlertid dette bare en liten del av problematikken.

Det skal ha vært en intern konflikt mellom trener John Kristian «Kikkan» Angvik (som også er tidligere TIL- og Rosenborg-spiller) og lagledelsen.

Dette skal ha ført til at Angvik ble avskjediget av sportslig utvalg, og da har også en gruppe på tolv spillere med de respektives foreldre varslet at de melder seg ut av klubben.

– Dette med topping kom opp etter at de hadde sparket «Kikkan». Det handler om driften av laget og personlig uenighet. Laget har blitt styrt helt etter NFFs regelbok, sier en fotballpappa rundt laget til Nordlys.

– Har vært konfliktsak

Klubben har gjennom flere møter – og styremøter – de siste ukene prøvd å forene partene, men dette skal ha vist seg vanskelig.

TUIL Fotballs styreleder Tor Inge Holm har foreløpig ikke noe ønske om å gå nøye inn i saken, før en endelig konklusjon foreligger.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det har vært en konfliktsak som er meldt til styret, sa Holm til Nordlys i forrige uke.

Nå sier Holm:

– Det har nok vært uenighet om ting og tang, men vi ønsker å bilegge uenigheten. Det kan ta litt tid å bli ferdig med saken, men folk reiser etter hvert bort, så rent praktisk må man få noen tilbakemeldinger snart.

– Ingen er utmeldt

Daglig leder Roger Ness, som sier han skal uttale seg på vegne av lagledelse og sportslig utvalg i klubben, benekter enkelte påstander i saken.

– Per nå er det ingen som har meldt seg ut. Når det gjelder sparking, kan man dvele ved det ordet. Realiteten er at man har hatt en situasjon som har involvert uenigheter. Da har vi åpnet opp for å finne andre løsninger, der løsningene også inkluderer «Kikkan».

– Vi er i en prosess som ikke er fullført. Det med sparking og de som har meldt seg ut, er ikke faktisk korrekt, sier Ness.

Der har imidlertid den nevnte fotballpappaen og Angvik andre versjoner.

– Han må gjerne si det, men da mener han nok med tanke på overgangsvinduet i januar. Vi har sendt brev til han om at vi har meldt oss ut. Nå har vi også egentlig tatt en beslutning om at vi går til Fløya. Det gjelder «Kikkan» også, og det blir ikke endret på, sier fotballpappaen.

– Jeg ble sparket

John Kristian Angvik bekreftet i går at det er en sak gående i TUIL, og fastholder at han har blitt avskjediget som trener.

– Ja, jeg ble sparket av sportslig utvalg, og jeg har egentlig ikke fått svar på hvorfor, sier Angvik.

Han bekrefter at det har vært en konflikt med andre i lagledelsen rundt laget, men ville ikke gå veldig mye inn på den før en løsning er helt på plass.

– Det er der det ligger, men jeg har ikke lyst til å henge ut noen.

– Det jeg kan si, er at vi har tatt vare på alle ungene og fulgt NFF sine linjer hele veien. Noen foreldre vil alltid være uenige, og jeg skal ikke si at jeg har vært helt feilfri – i enkeltkamper har nok vi, som andre klubber, toppet laget. Men det er egentlig ikke det denne saken handler om, sa Angvik til Nordlys i går formiddag.

Etter opplysningene fra pappaen rundt TUIL-laget om at de melder overgang til Fløya har det ikke lyktes Nordlys å hente inn kommentar fra Angvik.

Artikkeltags