Her blir det barnehage og barneboliger til 60 mill. i Tromsø

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Slik skal kommunens nye barnehage på Gimle se ut.

Her kommer Trudvang barnehage - som blir en barnehage med to avdelinger. Det spesielle med dette byggeprosjektet, er at det også inkluderer boliger for multihandikappede barn.

- Barnehagen kommer oppe, mens barneboligene etableres i underetasjen, forteller daglig leder i Nord-Tre entreprenør, Kjell Nilsen.

Vant samarbeidskonkurranse

Nord-Tre entreprenør vant anbudet for utbygging av barnehagen. Anbudet ble utlyst i form av en såkalt samspillskonkurranse, noe som betyr at kommunens rådgivere og entreprenør er i tett dialog om utviklingen av prosjektet.

- Det er en interessant prosess og en god måte å jobbe på der vi tar del i utviklingen av prosjektet fra scratch, sier Nilsen.

Også byråd for helse og omsorg, Gunhild Johansen (SV), er godt fornøyd med prosessen så langt.

- Fantastisk bra

- Ja, dette er et fantastisk bra prosjekt som vil gi helt andre og bedre forhold for barna enn de tidligere har hatt, sier Johansen.

Barneboligene kommer til erstatning for bolig- og avlastningstilbudet for funksjonshemmede barn i Nansenveien. Dette tilbudet ble avviklet i fjor vår blant annet på grunn av omfattende vannskader. Brukerne har i mellomtiden fått midlertidige botilbud.

- Sympatisk og lekent

Det er Stein Halvorsen Arkitekter fra Oslo som har tegnet prosjektet. Dette firmaet har tidligere blant annet tegnet den nye brannstasjonen på Stakkevollveien og Sametingets bygg i Karasjok.

Om prosjektet sør for Gimleveien og nordvest for UNN sier juryen:

"Konseptet med et klart overordnet landskapsgrep, sympatiske arkitektur og lekenhet, har gjort inntrykk på evalueringsgruppen. Planen har i seg en enkelhet som gir et godt utgangspunkt for å etablere et driftsmessig meget godt anlegg som ivaretar funksjonsfriske barn, barn med funksjonsnedsettelser og ansatte."

Ett års byggetid

Barnehagen og barneboligene har et samlet areal på 1800 kvadratmeter, og utbyggingen har en kostnadsramme på 60 millioner kroner. Planen er at selve byggeprosessen starter i juni i år dersom prosjektet får politisk godkjenning i vår. Det er ventet at byggearbeidene vil pågå i vel ett år.

Kjell Nilsen sier det skal gå greit selv om det for tiden er høy aktivitet i byggebransjen i Tromsø.

- Ja, vi ser at det er høy aktivitet, men vi er dimensjonert for dette, bekrefter Nilsen.

Artikkeltags