Nå er striden over på Templarheimen

AVTALE: Kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen (fra venstre), ordfører Kristin Røymo (Ap), leder i Tromsø Skiklubb, Lars Fause, Brage Sollund Larsen og leder i Ttromsø Skiskytterlag, Steinar Vaadal, er nær en avtale om skisportens framtid på Templarheimen.

AVTALE: Kommunaldirektør Bjarte Kristoffersen (fra venstre), ordfører Kristin Røymo (Ap), leder i Tromsø Skiklubb, Lars Fause, Brage Sollund Larsen og leder i Ttromsø Skiskytterlag, Steinar Vaadal, er nær en avtale om skisportens framtid på Templarheimen. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Skiklubbene og Tromsø kommune har løst bråket om badelandet. Nå blir det ny skistadion.

DEL

Få tilgang til alt innhold på Nordlys - åtte uker for kun 99,-.

Snart kan stridsøksa begraves for godt mellom Tromsø kommune og skimiljøet på Templarheimen.

Onsdag kunne partene fortelle at de er svært nær en endelig avtale som skal sikre skisportens framtid - både under byggeprosessen og etter at Tromsøbadet står ferdig på området.

Signering gjenstår

- Vi har kommet fram til en løsning for å ivareta skiidretten på Templarheimen. Avtalen er nesten klar. Den skal bare behandles i formannskapet, sier ordfører Kristin Røymo (Ap).

Avtalen innebærer at Tromsø kommune forplikter seg til å etablere ny ski- og skiskytterstadion på Templarheimen. Stadion skal utformes i hesteskoform og skytebanen skal etableres med 31 skiver.

Tromsø kommune tar alle kostnader ved etableringen, herunder omlegging av løypetraseer og lysanlegg. Det skal også etableres nytt bygg for opphold og lagring av utstyr samt tidtaking, speaker og sekretariatfunksjoner som er i dagens anlegg.

Avtalen sikrer også klubbenes medvirkning i detaljprosessen for etablering av det nye anlegget.

40 års bruksrett

Både Tromsø Skiklubb og Tromsø Skiskytterlag får 40 års bruksrettigheter til skistadion, eksisterende øvre og nedre konkurranseløyper og nye traseer som etableres i forbindelse med avtalen. Skiskytterne får 40 års festerettigheter til ny skiskytterbane, og begge klubbene får 40 års festerett til det nye arrangørhuset.

Tromsø Skiklubb har fortsatt en klage til behandling om byggearbeidene for badelandet på Templarheimen. Klubbleder Lars Fause antyder at klagen snart kan trekkes tilbake.

- Klagen må ses i lys av denne avtalen, sier Fause.

Kristin Røymo er svært fornøyd med at striden om byggingen er over.

- Det har ikke vært enkelt, og det er imponerende fra begge klubbenes side at vi nå har kommet så langt, sier ordføreren.

Saken fortsetter under bildet.

SPADEN I JORDA: Tidligere i sommer begynte grunnarbeidet med Tromsøbadet, som etter planen skal åpne i 2018.

SPADEN I JORDA: Tidligere i sommer begynte grunnarbeidet med Tromsøbadet, som etter planen skal åpne i 2018. Foto:

Krevde byggestans

Skiklubben har i lang tid vært blant de argeste motstanderne av Tromsøbadet-planene på Templarheimen.

I august klagde de på ramme- og igangsettingstillatelsen kommunen har gitt Tromsøbadet, samt områdeplanen for Templarheimen. Klubben har også krevd at klagene får oppsettende virkning. Det vil si at arbeidet stanset inntil saken er endelig behandlet.

Kravet om oppsettende virkning er så langt avvist, men klagen fra klubben er altså ennå ikke ferdigbehandlet.

Som Nordlys tidligere har omtalt, mener Tromsø Skiklubb at kommunen forskutterer utfallet av reguleringsplanen. Entrepriser var delt ut og oppstart planlagt allerede før politikerne behandlet reguleringsplanen i mai.

Dette mener skiklubben forhindret normal saksbehandling og at kommunen klarer å skille sin dobbeltrolle som utbygger og reguleringsmyndighet.

God dialog

Samtidig var det en forutsetning for reguleringsarbeidet at skiidretten skulle flyttes til en ny stadion i Grønnåsen. Underveis ble et klart at man gikk for en løsning der både skiidretten, badeland og en ny turnhall skulle få plass på Templarheimen.

- Vi har innledet kontakt med kommunen og vi er i en forhandlingssituasjon. Det er ikke naturlig for meg å si så mye mer akkurat nå - annet enn at etter at Grønnåsen-planene ble skrinlagt, er det viktig for oss å få til til en god dialog. Det ser ut til at vi er på vei dit nå, sa Lars Fause til Nordlys like etter at han tok over som skiklubbleder i slutten av august.

Nå kan det altså se ut som at en løsning er innen rekkevidde.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken