Troms Arbeiderparti sier verken ja eller nei

NYTT STYRE: Dette er det nye styret som årsmøtet i Troms Ap vedtok lørdag. Fylkeslaget tok ikke stilling til det betente spørsmålet om konsekvensutredning utenfor Senja, Vesterålen og Lofoten.

NYTT STYRE: Dette er det nye styret som årsmøtet i Troms Ap vedtok lørdag. Fylkeslaget tok ikke stilling til det betente spørsmålet om konsekvensutredning utenfor Senja, Vesterålen og Lofoten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Utsatte spørsmålet om konsekvensutredning til i september.

DEL

Troms Arbeiderparti holdt landsmøte i Tromsø i helgen, og det var på forhånd ventet at spørsmålet om å konsekvensutrede havområdene utenfor Nordre Nordland og Sør-Troms, ville splitte fylkeslaget.

Utsatte

Gjenvalgt Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth åpnet møtet med å lufte muligheten for å utsette spørsmålet.

- Vi har vedtatt å ha samtaler med Finnmark og Nordland Arbeiderparti før man konkluderer i Troms, sier Myrseth dagen derpå.

- Det betyr?

- At vi har utsatt spørsmålet. Vi avventer til vi har snakket sammen med de andre fylkeslagene i september. Spørsmålet skal jo til syvende og sist avgjøres på landsmøtet om et år, og det gir oss litt mer tid.

Delte meninger

Hun legger ikke skjul på at det er delte meninger og både internt i Troms, og i landsdelen forøvrig.

- landsmøtet har vært veldig tydelig for, mens Troms har vært skeptisk. Nå er det bevegelse i andre leire, og da er det lurt å bruke tid, slik at man kan finne en felles løsning sammen, sier Myrseth.

- Var det noen som ble skuffet?

- Ja, det var delt stemning i salen også på det. AUf jobber hardt for at man skal være tydelig på et nei. Men jeg regner med at de ruster seg til kamp neste gang vi behandler spørsmålet.

54 stemte for en utsettelse, mens 37 stemte imot.

Artikkeltags