Gå til sidens hovedinnhold

Tromsø viderefører lokale koronatiltak - men du kan droppe munnbindet

Ekstra tiltak for tilreisende.

Tromsø kommune viderefører lokale tiltak for tilreisende fra områder med høyere smittetrykk. Anbefalingen om bruk av munnbind oppheves.

Det melder kommunen i en pressemelding.

– Per nå er importsmitte den største risikoen for smittespredning her i Tromsø. Derfor opprettholder vi anbefalingene om blant annet forsiktighet med sosial omgang de første ti dager etter ankomst Tromsø, samt testing på dag 5 etter ankomst hvis man har reist fra et område med høyere smittetrykk enn Tromsø, sier Trond Brattland, smittevernoverlege i Tromsø kommune.

Anbefalingen om bruk av munnbind i butikker, buss og taxi videreføres ikke, med bakgrunn i den nåværende smittesituasjonen i Tromsø.

– Våre anbefalinger er knyttet til smittenivå og vi forholder oss også til FHI sine anbefalinger om tiltak på ulike nivå. Det betyr at vi også tar vekk anbefalinger når vi tenker at grunnlaget for de ikke er til stede. Det lokale smittenivået er så lavt nå at vi ikke ser det nødvendig å forlenge denne anbefalingen, sier Brattland, og understreker:

– Akkurat nå har vi lite smitte og god kontroll i Tromsø, men dette kan fort endre seg. Hvis smittesituasjonen snur, vil anbefalingen om bruk av munnbind kunne bli innført igjen.

Lokale anbefalinger med varighet til og med 30. April:

1. Personer som kommer til Tromsø fra kommuner med høyere smittetall anbefales å teste seg på dag 5 etter ankomst. Eventuelt tidligere ved korte opphold. Du finner oversikt over kommuner under fanen «Områder i Norge med høyere smittenivå» her på siden.

2. De første 10 dagene*etter ankomst til Tromsø anbefales det å:

· Begrense sosiale aktiviteter

· Holde minst to meters avstand til personer i risikogruppene

· Unngå å dra på treningssenter eller delta i innendørstrening sammen med andre

Utover dette gjelder de nasjonale tiltakene. Du kan lese om disse på regjeringens nettsider.

Kommunen understreker at de nasjonale anbefalingene om å ha minst mulig sosial kontakt og maks fem gjester gjelder følgelig også i Tromsø, uavhengig av hvorvidt man har vært her lengre eller kortere tid enn 10 dager.

Kommentarer til denne saken